Quantcast

Majamyje – išskirtinis dėmesys Klaipėdos uostui

  • Teksto dydis:

Kruizų sostine tituluojamame Majamyje (JAV) prasideda didžiausia pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2019“, kurioje pristatomas ir Klaipėdos uostas. Parodos metu bus apdovanotas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos iniciatyva sukurtas audiogidas „Pažink uostamiestį su Taravos Anike“.

Po trejų metų pertraukos svarbiausias kruizinei laivybai skirtas renginys iš Fort Loderdeilio (Fort Lauderdale) (JAV) sugrįžo į Majamį. Jau šešioliktą kartą šioje parodoje Lietuvą, kaip patrauklią valstybę kruizinei laivybai, pristato Klaipėdos uostas.

„Dalyvavimas šiame milžiniškame renginyje, kuriame vyksta individualūs susitikimai su laivybos linijų atstovais, taip pat specializuotos konferencijos bei kiti renginiai, yra didžiulis įdirbis dėl ilgalaikės perspektyvos. Galime pasidžiaugti, kad šiemet į Klaipėdą užsuks 3 naujos linijos, nors laivų skaičius galbūt nebus toks įspūdingas. Tačiau 2020 m. jau turime užsiregistravusius 64 norinčius atplaukti laivus“, – sakė Kristina Gontier, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė.

Anot jos, naujų linijų atėjimas į Klaipėdą rodo, kad kruizų rinka Baltijos jūros regione yra auganti. Taip pat pastebima, jog pastaraisiais metais mūsų uostamiestyje kruizinės laivybos sezonas ilgėja. Šiemet pirmas kruizinis laivas į Klaipėdą atplauks balandžio 25 dieną ir tęsis iki spalio pradžios.

Pernai startavusi Uosto direkcijos iniciatyva sukurta išmanioji programėlė „Pažink uostamiestį su Taravos Anike“ vienos didžiausių pasaulyje kruizinės laivybos leidinių grupių „Cruise Insight“ šiemet buvo įvertinta kaip vienas inovatyviausių projektų, skirtų kruizinei laivybai. Majamyje vėl dėmesys nukreiptas į geriausius projektus, tarp kurių ir Uosto direkcijos audiogidas kruiziniams turistams.

„Tai yra labai reikšmingas įvertinimas, ir be galo džiaugiamės, kad Klaipėdos vardas išskirtinai skamba didžiausiame pasaulio kruizų renginyje“, – sakė K. Gontier.

Šiemet parodoje „Seatrade Cruise Global 2019“ Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Mėja Travel“, UAB „Krantas Travel“, AB Kruizinių laivų terminalas, UAB „ESTMA Klaipėda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Esi aklas, kurčias ir durnas, jei net žemėlapio su Lietuva neįveizi.

Ar Majamis

Ar Majamis  portretas
aplamai zino tokia Klaipeda??? Jam iki Taravos anikes giliai dzin.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių