Quantcast

A. Lukašenka prakalbo apie santykius su Lietuva: ragina naudotis Astravo AE

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi kurti gerus kaimyninius santykius su Lietuva, ir vėl pasiūlė kartu naudotis Astravo atomine elektrine.

A. Lukašenka, naujuoju Baltarusijos ambasadoriumi Lietuvoje paskyręs Valerijų Baranovskį, pabrėžė, kad Astravo AE tikrai bus baigta statyti, ir žadėjo užtikrinti jos saugumą.

„Jei Lietuva norėtų, kad tai atitiktų Lietuvos interesus, imkimės kartu eksploatuoti branduolinę jėgainę“, – sakė A. Lukašenka. Jį cituoja Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Mūsų elektrinė nekelia pavojaus Lietuvai. Mes esame Černobylio respublika. Nejau mes patys nesuprantame, kad branduolinė jėgainė turi būti saugi?“, – pridūrė jis.

A. Lukašenkos žodžiais, Baltarusija atvira gerų santykių su Lietuva kūrimui.

„Tai yra Lietuvos reikalas. Norite bendradarbiauti su mumis, norite kurti gerus kaimyninius santykius – prašome, mes esame atviri tam. Jie nenorite, – manau, mes turime daug galimybių. Apsieisime. Juolab mūsų pagrindinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo kryptys – į pietus, pietvakarius, pietryčius“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad Astravo atominė elektrinė greta Lietuvos sienos statoma nesilaikant saugumo standartų.

Lietuva siekė blokuoti elektrinės gaminamos elektros importą ir taip apsunkinti projektą, tačiau nesulaukė kitų Europos šalių ir institucijų paramos.

Projektą finansuoja Rusijos vyriausybė, o jį įgyvendina Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“.

Pirmąjį Astravo AE reaktorių planuoja prie Baltarusijos energetikos sistemos prijungti šių metų viduryje ir iki metų pabaigos pasiekti numatytąjį gamybos pajėgumą. Antrąjį reaktorių numatyta įjungti 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam Lukašenkai tokie durni ir pavydūs kaimynai ?

...

... portretas
Tai kad, berods... tos linijos JAU yra, bet - jos ESĄ privačios.

Rolandas

Rolandas portretas
Shansas( paskutinis) Lietuvai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių