Quantcast

Liūtys nesukėlė draudimo bumo, bet didina jo kainas

  • Teksto dydis:

Gerokai daugiau nei įprasta žalos dariusios per pastarąsias porą savaičių kilusios audros nesukėlė turto draudimo bumo Lietuvoje, tačiau draudikai jaučia, kad susidomėjimas turto ir kasko draudimu akivaizdžiai padidėjo, rašo "Lietuvos žinios".

"Liūtys turto draudimo sutarčių skaičių liepos mėnesį padidino 1,5-2 proc., palyginti su įprastai sudaromomis per tokį laikotarpį, taigi draudimo bumo nėra. Gausios liūtys nusiaubė ne visą šalį, o tik kelis konkrečius miestus ir rajonus. Antras dalykas, dėl kurio turto ir kasko draudimo pardavimo augimas santūresnis - vasaros laikotarpis. Per atostogas žmonės mažiau linkę įsigyti draudimo produktų, o keleriopai išauga tik kelionių draudimo pardavimas", - sako draudimo brokerio "Balto link" Rinkodaros skyriaus vadovas Jurgis Gudauskas.

Draudimo bendrovės nepaneigė, kad turto ir kasko draudimo kainos juda viena kryptimi - aukštyn. "Gamtos jėgų sukelti nuostoliai nemažėja, ir draudimo bendrovės šią tikimybę vertina skaičiuodamos savo riziką", - teigė "Lietuvos draudimo" Gyventojų turto draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas.


Šiame straipsnyje: liūtysDraudimasdraudimo kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių