Quantcast

Viešųjų pirkimų tarnybos akiratyje – „Litgrid“ konkursas

Elektros perdavimo bendrovė "Litgrid", surengusi Baltijos šalių sinchronizavimui su kontinentine Europa svarbų Ignalinos atominės elektrinės (AE) ir Utenos transformatorių pastočių rekonstrukcijos rangos konkursą, turės iš naujo vertinti jo dalyvių pasiūlymus, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Pasak VPT, "Litgrid", gavusi 6 paraiškas ir vieną jų atmetusi, penkių dalyvių kvalifikaciją pripažino tinkama, tačiau, VPT vertinimu, jie pateikė neišsamius duomenis. Todėl tarnyba įpareigojo "Litgrid" pakartotinai vertinti 5 paraiškas.

"Litgrid" atstovas spaudai Giedrius Karsokas BNS sakė, jog bendrovė atsižvelgs į VPT pastabas.

"Tai yra neesminis pažeidimas, į kurį atsižvelgsime, pakartotinai vertindami tiekėjų paraiškas. Tai neturi jokios įtakos projekto įgyvendinimui", - teigė G. Karsokas.

Konkursą "Litgrid" paskelbė birželio pabaigoje. Jo dalyviai centriniame viešųjų pirkimų portale kol kas neskelbiami.

Konkurso laimėtojas turės parengti techninius projektus, gauti statybos leidimus, atlikti geologinius ir geodezinius tyrinėjimus, patiekti įrangą bei rekonstruoti pastotes.

Įgyvendinant projektą, iki 2021 metų planuojama pergabenti vieną iš didžiųjų Ignalinos AE pastotės transformatorių į 330 kV Utenos pastotę, taip padidinant elektros perdavimo patikimumą visame regione. Be to, bus išardyta viena iš penkių elektros linijų su Baltarusija.

Šalia Latvijos ir Baltarusijos sienų esanti 330 kV Ignalinos AE transformatorių pastotė, veikiant atominei jėgainei, buvo svarbiausias elektros perdavimo mazgas šalyje. Per jį srautai keliaudavo iš Latvijos, Baltarusijos, Kruonio hidroakumuliacinės ir AE.

Anot "Litgrid", tai bus vienas didžiausių jos įgyvendintų rekonstrukcijos projektų per pastaruosius 10 metų, jam tikimasi gauti ES paramos. Vyriausybė gegužę projektą pripažino svarbiu ekonominiu projektu.


Šiame straipsnyje: LitgridVPTkonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių