Quantcast

Lietuvos viešbučių atstovai jaučiasi diskriminuojami

Lietuvos viešbučių atstovai tiki, kad jiems užsiimti verslu tenka diskriminacinėmis sąlygomis, palyginus su kaimyninėmis šalimis. Šiuo metu Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje viešbučiai moka vidutiniškai 10 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM), tuo metu Lietuvoje lengvatos šiam sektoriui netaikomos, raųo portalas DELFI.lt.

Trečiadienį Seimo finansų ir biudžeto komiteto posėdyje apsilankiusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė parlamentarus bandė įtikinti, kad viešbučiams reikalinga grąžinti lengvatinį PVM mokestį, kuris nuo 5 proc. pakeltas iki 21 proc.

„Mes prašome panaikinti diskriminacines sąlygas su kaimynais. Labai sunkiai galime konkuruoti su kaimynais galutine kaina“, - skundėsi viešbučių sektoriaus atstovė.

E. Šiškauskienė teigė, kad visgi sumažinus PVM viešbučiai būtų priversti mažinti paslaugų kainas, nes jas diktuoja rinka.

Po komiteto posėdžio Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas teigė, kad PVM lengvatai, kuri būtų suteikta viešbučiams, pritaria.

„Dėl viešbučių konkurencingumo su kaimyninėmis šalimis prarandame nemažai“, - sakė parlamentaras.

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Mes irgi prašome panaikinti diskriminacines sąlygas su kaimynais, pageidaujame gauti tokias pensijas, kaip vokiečiai.

Manau

Manau portretas
Manau, kad jokių " lengvatų" iš viso neturėtų būti, nes tai yra konkurencijos sąlygų iškraipymas. O kainos čia nei prie ko. Pavyzdys- Kai keleivių pervežimui padidino PVM iki 21 proc, kainos buvo pakeltos tą pačią dieną, kai dabar PVM sumažintas, viena Kauno rajone keleivius vežanti privati bendrovė, jau du mėnesiai kainų nesumažina, nors stambieji vežėjai jau senai sumažino. Tai išeina, kad PVM sumažinimas tik papildomi viršpelniai uabui. Manau, kad PVM turi būti visiems vienodas ir sumažintas iki prieškrizinio lygio -18 proc.

Taip taip patys tie

Taip taip  patys tie portretas
kur diskriminuojami. Jau pademonstravo save per EUROBASKET - su kainu politika vos visu ziurovu ir sirgaliu neisvaike. Yra ar nera tu lengvatu - lupimas tas pats. Ir dar iesko kambariniu su aukstuoju issilavinimu ir anglu kalba, siulydami 800LTL per men? Reikia pastebeti, kad viesbuciu nesteigia pensininku bendrijos ir kasininkiu asociacija:):):) is savo paskutiniu ir kruvinuju:):):)...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių