Quantcast

Lietuvos Seimas ragina Estiją, Latviją ir Lenkiją neįsileisti Astravo AE elektros

Lietuvos Seimas ragina Estiją, Latviją ir Lenkiją neįsileisti elektros iš nesaugių branduolinių elektrinių.

Seimas ketvirtadienį 74 parlamentarams balsavus už priėmė rezoliuciją „Dėl Baltijos šalių vienybės ir bendradarbiavimo siekiant apsisaugoti nuo nesaugių trečiųjų šalių branduolinių elektrinių keliamos grėsmės“.

Rezoliucija taip pat primenama, kad energetinio saugumo trūkumas yra esminis veiksnys, išlaikantis Baltijos valstybes ir Europą Rusijos įtakos sferoje.

Rezoliuciją inicijavo konservatoriai Žygimantas Pavilionis, Laurynas Kasčiūnas, Gabrielius Landsbergis, Dainius Kreivys ir „valstiečiai“ Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius, Energetikos komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

Seimas praėjusią savaitę įstatymu įtvirtino, kad Astravo atominė elektrinė yra nesaugi ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui bei aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Astravo AE Rusijos korporacija „Rosatom“ stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Lietuva teigia, kad darbai vyksta nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas šiuos priekaištus atmeta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal gana lyderiauti Lietuvai ? Kam lendama į užpakalius ir kas tie tokie kurie ten lenda ? Manau, kad lenkams , latviams ir estams giliai DZIN dėl to Astravo. Savo Ignaliną sudirbom tai ir kitiems neduodam ramiai gyventi.

Anonimas

Anonimas portretas
Baltarusai jau tiek pastate ir po jusu zizejimo viska griaus?Mano manymu to nebus.

O

O portretas
radioaktyvias nuotekas ar įsileisim?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių