Quantcast

„Lietuvos geležinkeliai“ suteiks garantiją dėl paskolos „Lietuvos jūrų laivininkystei

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybė pasitarime pritarė Susisiekimo ministerijos pateiktam nutarimo projektui dėl valstybės valdomos akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ mokėtinos dividendų sumos sumažinimo nuo 50 proc. iki 36,88 proc. įmonės paskirstytinojo 2014 m. pelno.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į bendrovės įgyvendinamus valstybei itin svarbius ekonominius projektus ir būtinybę nedelsiant pasirūpinti akcinės bendrovės „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL) tarptautiniuose uostuose sulaikytais laivais ir jų darbuotojais.

„Susisiekimo ministerija įpareigota užtikrinti LJL bendrovės veiklos tęstinumą bei numatyti veiksmų planą, kad ateityje ši įmonė galėtų dirbti efektyviai ir pelningai“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus teigimu, kad būtų likviduoti pradelsti LJL įsiskolinimai, valstybinė įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ suteiks SEB bankui garantiją dėl 3 mln. eurų paskolos, kuri atiteks LJL, o vėliau bendrovė valstybei atitinkamai sumokės mažiau dividendų.

Tiek „Lietuvos jūrų laivininkystė“, tiek ir „Lietuvos geležinkeliai“ bei kitos transporto įmonės įeina į Susisiekimo ministerijos kuriamą transporto holdingą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Dididentai sumažinami gyventojų sąskaita, nes tie pinigai nepateks į biudžetą. Kam gaivinti numirėlį ? Asmeninė Butkečiaus atsakomybė. Reitingai turėtų pradėti mažėti dėl tokių jo veiksmų.

KOKIE SPOSAI VYKTA UZ MOKESCIU MOKETOJU PINIGUS GARANTIJOS

 KOKIE SPOSAI VYKTA UZ MOKESCIU MOKETOJU PINIGUS GARANTIJOS portretas
BANANO LITHUANO
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių