Quantcast

Lietuviai maisto papildams išleidžia 300 mln. eurų kasmet

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, šiemet patikrinę 257 skirtingų pavadinimų maisto papildus, nustatė, kad 38 proc. neatitiko teisės aktų reikalavimų - dažniausiai etiketėse naudojami neleistini ir vartotojus klaidinantys teiginiai apie sveikumą, daromos draudžiamos nuorodos į gydomąsias ar profilaktines savybes, rašo portalas delfi.lt.

Pasak portalo, lietuviai maisto papildams išleidžia 300 mln. eurų kasmet - tai net daugiau nei valstybė skiria vaistų kompensavimui, o portalui vaistininkų pateiktais duomenimis, 2016 metais maisto papildų ir vitaminų pardavimai vaistinėse sudarė nuo 8 iki 12 proc. nuo visų vaistinėse parduodamų prekių.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos, kuri pritaria maistų papildų reklamos ribojimams, prezidentas, Lietuvos pacientų forumo valdybos narys Šarūnas Narbutas portalui sakė, kad maisto papildai negydo, dėl jų greičiau nepasveikstama. Visame pasaulyje maisto papildų vartojimas nuolat didėja, nesvarbu, kad jų nauda neįrodyta jokiais moksliniais tyrimais. Lietuva - ne išimtis ir, pašnekovo teigimu, vargu ar tendencija greitu metu keisis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valio!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių