Quantcast

Lietuviai įpročių nekeičia: dauguma vėl atostogaus Turkijoje

  • Teksto dydis:

Mūsų šalies gyventojai šių metų vasaros atostogoms linkę rinktis įprastas kryptis – 36 proc. į užsienį keliausiančių lietuvių ir šiemet skris į Turkiją. Tokias tendencijas atskleidė kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ atlikta internetinė apklausa.

„Lietuviai poilsiui linkę rinktis tradicines kryptis, tačiau, pakartotinai grįždami į tas pačias vietas, dažniausiai būna išrankesni – jose ieško geresnės kokybės viešbučių, daugiau paslaugų ir pramogų, taigi atostogoms yra nusiteikę skirti daugiau pinigų. Gražūs vaizdai, smėlis, viešbutis ant jūros kranto ir skanus maistas tautiečiams yra būtini gero poilsio elementai“, – sako Kristina Prieskienytė, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

Remiantis tyrimu, 52 proc. respondentų jau yra suplanavę savo vasaros atostogas bent iš dalies, 21 proc. tai pradeda daryti šiuo metu, apie vasaros atostogas dar negalvojo 24 proc. apklaustųjų.

Atostogoms netaupo, svarbu geras viešbutis

Šiais metais 31 proc. keliautojų vasaros atostogoms yra suplanavę didesnį biudžetą nei pernai, tiek pat planuoja išleisti 47 proc., vos 7 proc. sako norintys sutaupyti ir išleisti mažiau pinigų nei pernai, 15 proc. atostogų biudžeto dar neplanavo.

Daugiausia keliautojų ketina atostogoms išleisti nuo 300 iki 500 eurų (36 proc.) vienam asmeniui, net 32 proc. atostogoms planuoja skirti nuo 500 iki 1000 eurų. Išvykę į kelionę, tautiečiai daugiausia išleidžia pragyvenimui, maistui, todėl tam skiria daugiausia dėmesio.

„Lietuviams atostogų kaina nebėra vienintelis prioritetas renkantis atostogas, nes jie nori didesnio komforto ir kokybės. Taip pat jiems svarbu, kad viešbučiai būtų pritaikyti šeimoms, tarp kurios narių – ir patys mažiausieji. Be to, dauguma nori, kad vos nubudę galėtų paplaukioti šalia esančiame baseine, o vėliau greitai nukeliauti ir iki jūros. Tarp keliautojams svarbių kriterijų renkantis, kur apsistoti, taip pat galima išskirti maitinimą ir viešbučio lokaciją – kad šis būtų kuo arčiau lankytinų vietų“, – sako K. Prieskienytė.

Rūpinasi iš anksto

Pavargę nuo mūsų šalį dažnai merkiančio lietaus, 40 proc. apklaustų lietuvių atostogauti skrenda kartą, dar tiek pat jų – du kartus, o apie 13 proc. užsienyje poilsiauja tris kartus per metus.

Remiantis atliktu tyrimu, lietuviai vidutiniškai mėgsta atostogauti nuo 7 iki 10 dienų (40 proc.), o beveik 30 proc. išvyksta 11–14 dienų. Norėdami gerai praleisti laiką ir kelionės metu išvengti rūpesčių, žmonės tam pradeda ruoštis dar gerokai prieš išvykdami.

„Vasaros atostogų planavimas piką dažniausiai pasiekia kovo-balandžio mėnesiais, kai žmonės aktyviausiai domisi kelionių kryptimis, poilsio paketais, orais, kainomis, lankytinomis vietomis, – pasakoja K. Prieskienytė. – Pastebime, kad, jausdamiesi finansiškai stabiliau, šiemet jie, rinkdamiesi paslaugas, viešbučius ir ekskursijas, save linkę labiau palepinti.“

Kelionių organizatoriaus apklausa patvirtino, kad atostogos – puikus metas ne tik pailsėti, bet ir daugiau laiko praleisti su artimaisiais. Daugiau nei pusė apklaustųjų (52 proc.) į kelionę teigė vyksiantys su šeima, kiti planuoja laiką užsienyje leisti su antrąja puse (22 proc.), draugais (20 proc.).

Apklausą apie šių metų vasaros atostogų planus 2018 m. kovo mėnesį atliko kelionių organizatorius „Kidy Tour“, apklausoje sudalyvavo 1110 respondentų.


Šiame straipsnyje: lietuviaiatostogosTurkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių