Quantcast

Lietuvai – trys būdai spręsti sankcijų problemą per Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Baltarusija gali pagelbėti daliai Lietuvos gamintojų ir žaliavos tiekėjų, kurie nukentėjo nuo Rusijos embargo, tačiau banalus etikečių perklijavimas klastojant produkcijos kilmę gresia krovinio praradimu. Baltarusijos valdžia netoleruoja Rusijoje uždraustu produktų kontrabandos per savo sieną, bet yra legalių būdų pasinaudojant Baltarusijos rinka sušvelninti Rusijos embargo pasekmes, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

Lietuvos komercijos atašė Baltarusijoje Vidmantas Verbickas teigė, kad yra trys būdai, kuriais gali pasinaudoti Lietuvos verslas: žaliavų ir pusgaminių pardavimas Baltarusijos perdirbėjams, produkcijos gamyba pagal Baltarusijos įmonių užsakymus su jų prekių ženklais ir labiausiai Baltarusiją dominantis būdas - bendro verslo su baltarusiais kūrimas.

"Tačiau reikia turėti omenyje, kad Baltarusijos žemės ūkis dar didesne dalimi nei visa ekonomika priklauso valstybei. Žaliavos supirkimo kaina ir kiti dalykai patenka į valstybės reguliavimo sferą, todėl gamybos perkėlimas neužtikrintų žaliavos gavimo arba tiekimo", - teigė V.Verbickas. Pasak jo, Rusijos sankcijos netruks amžinai, todėl jos negali būti pagrindinis motyvas investuoti Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių