Quantcast

Liberalai vėl siūlo grąžinti PVM į ikikrizinį lygį

Liberalai siūlo nuo 2020 metų trimis procentiniais punktais – iki 18 proc. sumažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.

Dabartinis 21 proc. PVM tarifas galioja nuo 2009 metų rudens.

Tokias Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas antradienį Seime registravo Eugenijus Gentvilas ir  Viktorija Čmilytė-Nielsen. Jei Seimas tam pritartų, PVM tarifas būtų sugrąžintas į ikikrizinį lygį.

Paskutinis bandymas Seime sumažinti PVM tarifą iki 18 proc. buvo 2017 metų lapkritį. Liberalai tuomet jį mažinti siūlė pamažu – per trejus metus po 1 punktą kasmet, bet Seimas tam nepritarė.

Dėl PVM mažinimo iki 18 proc. ekonomistai ir teisininkai diskutavo ir 2014–ųjų viduryje. Tuomet siūlymą sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, pabrėžusi, kad prioritetas turėtų būti skirtas ne atskirų mokesčių mažinimui, o socialinių problemų sprendimui.

21 proc. PVM tarifas buvo nustatytas per finansų krizę, siekiant užtikrinti papildomas biudžeto pajamas, kurios buvo būtinos fiskaliniam deficitui mažinti ir valstybės finansų stabilumui užtikrinti. Tuometinė Andriaus Kubiliaus Vyriausybė teigė, kad PVM tarifas didinimas laikinai, iki finansų krizės pabaigos.


Šiame straipsnyje: PVMPVM tarifasliberalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mat kaip...fizikas krizę suvaldė ir iki šiol niekas negalėjo nieko pakeisti,nes prezidentė prieštaravo,o dabar kai ji jau nušalinama,tai bandoma prabilti,apie ikikrizinį laikotarpį.Neskubėkit liberalai,jei grįš konservai į valdžią(Šimonytė ar Nausėda),tai jie tikrai neleis to padaryti.

Pažadukas

Pažadukas portretas
Pažadai, pažadais - palaikau, bet šita ponia - šahmatininkė bent kiek galėtų pagalvoti ir ištart, "Kur LTU valdžia ištaško milijardus" savo pačiį benkrotų apsitarnavimui?

Artūras

Artūras portretas
Dar krizė nesibaigė !!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių