Quantcast

Lapkričio sąskaitų sumos už šildymą Kaune – dešimtadaliu mažesnės nei pernai

Kaune sąskaitos už šildymą lapkričio mėnesį apie 10 proc. mažesnės nei tokiu pat laikotarpiu praėjusiais metais. Tokį sumažėjimą lėmė apie 11 proc. mažesnis šilumos suvartojimas šildymui, kurį nulėmė aukštesnė vidutinė mėnesio lauko oro temperatūra, praneša „Kauno energija“.

Vidutinis mokėjimas už 60 kvadratinių metrų ploto patalpų šildymą šiemet lapkritį Kaune turėtų sudaryti apie 43,2 euro su PVM (nepriskaitant mokėjimų už suvartotą karštą vandenį bei vonios šildytuvą). Pernai šis mokėjimas sudarė apie 48 eurus su PVM.

Pernai 60 kvadr. m ploto butui šildyti buvo suvartota vidutiniškai 906,6 kWh šilumos, šiemet - 806,4 kWh. Šį šilumos kiekio sumažėjimą lėmė 2,7 laipsnio aukštesnė vidutinė mėnesio lauko oro temperatūra. Pernai lapkritį Kaune ji buvo 1,2 laipsnio, tuo tarpu šiemet - 3,9 laipsnio.

Maždaug 0,8 proc. aukštesnė šilumos kaina mokėjimų pokyčiui ženklesnės įtakos neturėjo. Pernai lapkritį šilumos kaina buvo 4,86 ct/kWh be PVM, šiemet - 4,90 ct/kWh be PVM. Šilumos kainos pokyčiams didžiausią įtaką turi kuro bei iš nepriklausomų gamintojų perkamos šilumos kainos.

Pasak „Kauno energijos“ atstovo Ūdrio Staselkos, faktinis kiekvieno konkretaus namo šilumos suvartojimas yra skirtingas, todėl ir faktiniai sąskaitų dydžiai, be abejo, skirsis.

Naujų ir renovuotų namų vidutiniai mokėjimai už 60 kvadr. m ploto buto šildymą sudarys atitinkamai apie 28,2 ir 26,4 euro su PVM. Atnaujintų namų gyventojai už lapkritį šildymui suvartotą šilumą mokės mažiau, nei naujos statybos namų gyventojai. Tikėtina, kad šį skirtumą lėmė šilumos vartojimo įpročių skirtumas.

Senos statybos neatnaujintų daugiabučių gyventojai už šildymui suvartotą šilumą vidutiniškai mokės apie 43,2 euro su PVM.

Galutiniai sąskaitų dydžiai, pridėjus mokėjimus už vandens šildymą, vonios kambario šildytuvus, šilumą, sunaudotą su nepaskirstytu karštu vandeniu bei bendrųjų patalpų šildymą, priklauso nuo kiekvieno konkretaus namo konstrukcijos, pastato būklės, įrengtos šildymo ir karšto vandens sistemos konstrukcijos bei būklės, taip pat nuo deklaruoto karšto vandens kiekio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kiek Lietuvoje uždirba dauguma? Vidutinis atlyginimas nieko neparodo, nes kai kurie iš mūsų yra lygesni už lygius, turi daug naudingų giminių bei pažįstamų, todėl gauna stebėtinai didelius atlyginimus ir iškreipia statistiką, nors tokių, gerai uždirbančių, yra nedaug. Todėl įdomu, kiek Lietuvoje uždirba dauguma? Daugiausia darbuotojų Lietuvoje dirba pardavėjais. "„Sodros“ duomenimis, vidutinis pardavėjo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, šį spalį buvo 435 Eur. Visa tokio darbuotojo darbo vietos kaina būtų apie 570 Eur per mėnesį." Kainos Lietuvoje ir Vakaruose yra panašios. Todėl šis atlyginimas yra stebėtinai mažas. Iš kitos pusės, jei turite darbo patyrimo, pavyzdžiui, Afrikoje ir žinote, kaip sukurti ką nors naudingo, remiantis gana žemos kvalifikacijos darbuotojais, tai yra jūsų šansas: tokie darbuotojai Lietuvoje vis dar yra gana pigūs. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
"Tokį sumažėjimą lėmė apie 11 proc. mažesnis šilumos suvartojimas šildymui, kurį nulėmė aukštesnė vidutinė mėnesio lauko oro temperatūra" - į ką ta KE: "Kadangi dėl to KE negavo TEISĖTŲ pajamų, tai šildymo tarifus PRIVALU padidinti".

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Apie 6ilumos energijos sunaudojimą .Tai rodo šilumos kiekio skaitikliai Kas iš namo gyventojų seka jų rodmenis? Jei į namo šilumos punktą ateina žemesnės temperatūros vanduo, tuo šilumos kiekis bus didesnis.Taip pat stebėti išeinančio iš punkto išeinančio vandens temperatūrą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių