Quantcast

Labdarai bus galima atiduoti daugiau produktų

  • Teksto dydis:

Siekdama mažinti maisto švaistymą, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė „Labdarai ir paramai skirto maisto tvarkymo aprašo“ naujos redakcijos projektą, kuriam suinteresuotos institucijos, visuomenė ir socialiniai partneriai kviečiami teikti pastabas ir pasiūlymus.

Keičiamame dokumente yra numatyta gerokai išplėsti dovanojimui skirto maisto asortimentą. Pavyzdžiui, į sąrašą įtraukti kai kurie gyvūniniai produktai, kiaušiniai, fasuoti produktai iš viešojo maitinimo įmonių. Be to, numatytos išimtys, leidžiančios pratęsti tam tikrų atiduoti labdarai skirtų produktų rekomenduojamus tinkamumo vartoti terminus. Valstybinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai atliko šių produktų tinkamumo vartoti terminų pratęsimo rizikos vertinimą, remdamiesi atliktų laboratorinių tyrimų rezultatais ir kitų šalių patirtimi. Terminus bus leista pratęsti tik tiems produktams ir tokiam laikui, iki kurio jie išlieka visiškai saugūs ir kokybiški.

Aprašo projekte daug dėmesio skiriama maisto, atiduodamo labdarai, apskaitos, atsekamumo, ženklinimo ir kitos informacijos pateikimo klausimams. Akcentuojama, kad svarbiausiu šios veiklos prioritetu turi išlikti - maisto sauga ir gyventojų sveikatos užtikrinimas.


Šiame straipsnyje: VMVTmaisto švaistymaslabdara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aivs

Aivs portretas
Matai kiausiniu uzsigeide

Janina,Rovena.

Janina,Rovena. portretas
Labai teisingai zmogus atkreipes demesi.Pradzioje kas geriausia issirenka,kad ir tie patys savivaldybes darbuotojai,o likucius,tai taip ir matosi,kaip parsinesi namo,kad isrankiota kas geriausia...

Nika

Nika portretas
Pirmiausia būtina sukontroliuoti tokių labdarų dalinimo mechanizmą, darbuotojų atsakomybę ir kontrolę sustiprinti. Dabar vagia tą labdarą kas netingi ir dalinasi su giminėm,artimais ir pažįstamais. Ir tai yra faktas. Ir aukoti nesinori, kai vyksta tokie dalykai. Geriau asmeniškai padėti vargingai kokiai šeimai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių