Quantcast

L. Linkevičius: Saudo Arabija jau laukia Lietuvos verslo delegacijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras tikisi, kad pirmasis jo vizitas Saudo Arabijoje jau netrukus duos gerų rezultatų. Linas Linkevičius pranešė, kad šalis jau laukia Lietuvos verslo delegacijos, ją domina lietuviškos prekės.

„Kalbėjome apie dvišalius ekonominius ryšius - jie labai lauktų mūsų verslo delegacijos, ir mes sutarėme, kad ji bus primta. Karalius jau davė nurodymus pasiruošti tokiam vizitui - juos domina eksportas ir importas, tekstilė, maisto ir kiti produktai, Manau, kad po šio vizito mūsų ryšiai taps kur kas sistematiškesni, taip pat ir mokslo, studentų mainų srityje. Džidoje bus garbės konsulatas atidarytas, ir tai prisidės prie mūsų santykių plėtojimo“, - BNS telefonu iš Saudo Arabijos sekmadienį sakė L.Linkevičius.

Jis pabrėžė, kad pirmasis jo vizitas į didžiausią Arabijos pusiasalio šalį prasidėjo labai svarbiu susitikimu su karaliumi Salmanu.

„Kalbėjome apie politiką, regiono situaciją. Saudo Arabija labai aktyviai dalyvauja suvaldant krizę Jemene. Apie būsimą mūsų pirmininkavimą Jungtinių Tautų saugumo taryboje, apie klausimus, kurie jiems svarbūs“, - kalbėjo L.Linkevičius.

Vizitu, kuris tęsis iki antradienio, siekiama pristatyti ekonominio bendradarbiavimo galimybes, suteikti postūmį lietuviškų prekių ir paslaugų eksportui, aptarti padėtį regionuose ir bendradarbiavimą saugumo klausimais.

Džidos mieste L.Linkevičius oficialiai atidarys Lietuvos garbės konsulatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių