Quantcast

L. Kukuraitis: kitąmet pensijoms mokėti numatyta 3,1 mlrd. eurų

  • Teksto dydis:

Pensijoms mokėti 2019 metais numatoma skirti 77 proc. visų „Sodros“ biudžeto išlaidų – 3,112 mlrd. eurų, arba 6,2 proc. (181,9 mln. eurų) daugiau nei šiemet.

Tokius skaičius, pristatydamas kitų metų „Sodros“ biudžeto projektą, parlamentarams pateikė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Numatoma, kad vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, kitąmet sieks 358,27 euro – 26,52 euro (8 proc.) daugiau nei šiemet. Ji daugiausia didės dėl indeksavimo (7,6 proc.) ir šiek tiek (0,4 proc.) – dėl didesnių naujai skiriamų pensijų.

Motinystės socialinio draudimo išmokos 2019 metais numatoma panaudoti 344,1 mln. eurų – 6,2 proc. (20 mln. eurų) daugiau nei šiemet. Nedarbo socialiniam draudimui numatyta 144,1 mln. eurų – 25,4 proc. (49 mln. eurų) mažiau nei 2018 metais.

„Prognozuojama, kad nedarbo socialinių draudimo išmokų gavėjų skaičius mažėjant nedarbo lygiui taip pat mažės“, – aiškino L. Kukuraitis. 

„Sodros“ biudžetas kitais metais bus perteklinis: pajamos išlaidas turėtų viršyti 412,064 mln. eurų – 79,9 proc. (183,047 mln. eurų) daugiau nei planuojama šiemet (229,017 mln. eurų).

Planuojama, kad „Sodros“ pajamos kitąmet sieks 4,455 mlrd. eurų, išlaidos – 4,043 mlrd. eurų, arba atitinkamai 3,6 proc. (154,169 mln. eurų) daugiau ir 0,7 proc. (28,878 mln. eurų) mažiau nei laukiama šiemet.

„Pajamų augimui daugiausiai įtakos turės apdraustųjų darbo užmokesčio didėjimas“, – parlamentarams teigė ministras.

Anot jo, nuo 2019 metų „Sodra“ perima keletą naujų funkcijų:  alpos pensijų ir pensijų priemokų skyrimą bei mokėjimą, transporto išlaidų kompensavimą, specialiųjų lengvųjų automobilių įsigijimo išlaidų kompensavimo mokėjimą šalpos pensijų gavėjams.


Šiame straipsnyje: pensijosLinas Kukuraitispensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

earht king

earht king portretas
gana vieni kitus stumti į nevilti, kur kiek ir kas dirbo ir gyveno ne mano reikalas žmones sukosi juk buvo ne lengva suktis kas už ką dirbo, o darbo knygutė kitu kampu ėjo, ne man spresti, bet juk be darbo nesedėjo ir nieko neprašė, išmaldu, iš sodros , nelaukė išmoku, šeimom, nei kaime nei mieste sukosi, ir vaikus maityno ir kaimo tuštėjimo metu neturėjome ir po užsenius nereikėjo bėgti, juk puse lietuvos jau nėra ir vis bedarbiu pilnos gatvės ,jauninmui duok pinigo pilna maiša ant karto, dirbti stengtis nenori, žiūri kur lengva kasni, nurauti, arba išmokas gauti ir dirbti nereikia tingi, pilna tinginiu ir sanitaru šiukšliu naršime juk jauni, ten buna , juk lietuvoj gero darbo fabriku nėra nėra išnaikino, o jeigu koks verslininkas atsirado taip tas išnaudoja ta kuris dar gali dirbti , darmai, baikim ir tausokime vieni kitus nebūkim pikti gailesti rodikim vieni kitiems ,juk ponai mus minko ,ir dalina kas koks esi,,

Nėr čia ko

Nėr čia ko portretas
Dar mat jie verkia kad mažos jų pensijos, reikėjo dirbt , o ne durnių voliot, spekuliuot, važinėjant po visą TRSR , mes kurie dirbom , mūsu darbo stažas 40 metų, o jūsų tinginių darbo stažas kažin ar traukia 10 metų, tai ir neverkšlenkit kad gaunat 150 eurų, ir tai dar per daug jum moka, užtektu jum lodariam ir 100 eurų, nes nedirbot, bet trali vali budami darbingo amžiaus.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
miestuose turi būti įrengtos patalpos, kur tiekiamas pasibaigusio galiojimo maistas, o apsilankyti ten galėtų asmenys, gaunantys pensijas iki 250 eurų ar kitaip...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių