Quantcast

A. Kubiliaus ginčą su Energetikos ministerija dėl derybų su „Gazprom“ teismas baigė

  • Teksto dydis:

Teismas nutraukė dviejų opozicijos atstovų ginčą su Vyriausybe dėl jos sprendimo neteikti informacijos apie derybas su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“. Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys prašė panaikinti Energetikos ministerijos sprendimą neteikti jiems prašomos informacijos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį nutraukė bylą, nes Seimo narių ir Energetikos ministerijos ginčas nėra administracinis, todėl jis negali būti nagrinėjamas administraciniame teisme.

Anot konservatorių, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Vyriausybė derybose su „Gazprom“ gali atsisakyti Rusijos koncernui pareikšto apie 4,5 mlrd. litų vertės ieškinio Stokholmo arbitraže, premjero Algirdo Butkevičiaus buvo paprašyta pateikti atsakymų „Gazprom“ kopijas Seimui, taip pat rugsėjo 6 dienos susitikimo su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu atmintinę.

VAAT pernai spalį atsisakius nagrinėti parlamentarų skundą, lapkričio pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutarė, kad A.Kubiliaus ir D.Kreivio skundas turi būti nagrinėjamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių