Quantcast

Konstitucinis Teismas: žemė nebūtinai turi būti grąžinama tik natūra

  • Teksto dydis:

Nuosavybės teisės į žemę nebūtinai turi būti atkuriamos tik natūra, paskelbė Konstitucinis Teismas.

„Iš Konstitucijos nekyla teisėtas asmenų lūkestis nuosavybės teises į jų turėtą žemę atkurti tik natūra. Pagrįstas ir teisėtas nuosavybės objektų išpirkimas, atkuriant nuosavybės teises, atitinka konstitucinį teisėtų lūkesčių apsaugos reikalavimą. Taigi, nėra pagrindo teigti, kad ginčijamas teisinis reguliavimas prieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui, kurio neatsiejamas elementas yra teisėtų lūkesčių apsauga“, - ketvirtadienį paskelbė Konstitucinis Teismas.

Konstitucinis Teismas nagrinėjo, ar pagrindinį šalies įstatymą atitinka Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymas.

Seimo narių grupė ginčijo, ar teisėta diferencijuotai reguliuoti nuosavybės teisių atkūrimą pagal tai, ar žemė yra mieste, ar kaime.

Pasak parlamentarų, miestuose esančios žemės atgavimas natūra yra ribojamas, todėl pažeidžiamas lygiateisiškumo principas, kadangi skirtingai traktuojami asmenys, siekiantys atkurti nuosavybės teises į žemę kaime ir į tokią pat žemę mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių