Quantcast

Konstitucinis Teismas nagrinės dar vieną prašymą dėl SGD terminalo priedo

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) nagrinės, ar suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo priedas atitinka Konstituciją - dėl jo ginčijasi Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ ir Kainų komisija. Tačiau KT nenagrinės dalies Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) prašymo, ar įstatymo nuostatos, numačiusios priedą, neprieštarauja Konstitucijai.

KT nagrinės kitą VAAT prašymo dalį, ar SGD terminalo įstatyme įtvirtintas privalomas mokėjimas, nenustatant visų jo esminių elementų, neprieštarauja Konstitucijai. Tačiau VAAT nepateikus aiškių teisinių argumentų, kodėl įstatymas prieštarauja Konstitucijai, teismui grąžinta prašymo dalis, ar įstatymo dalis neprieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui, pranešė KT.

Spalio 13 dieną VAAT sustabdė „Achemos“ ginčo su Kainų komisija dėl SGD terminalo priedo ir paprašė Konstitucinio Teismo išaiškinimo.

„Achema“ teismo prašo panaikinti Kainų komisijos 2012 metų spalio mėnesio nutarimus, kad iš dujų perdavimo tarifo SGD terminalo statybai iš dalies kompensuoti 2013 metais bus surinkta 113,798 mln. litų, o pats tarifas yra 37,53 lito už 1 tūkst. kubų (be PVM).

Šiame ginče teismai yra areštavę 39,97 mln. litų vertės „Achemos“ turto. Bendrovė pernai nemokėjo SGD terminalo priedo - per metus ji turėjo pervesti iš viso apie 40 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių