Quantcast

Konkursas: bus renkami perspektyviausi darbuotojai

Lietuvoje pirmą kartą rengiamas  konkursas „Gera praktika“, kurio metu bus išrinktos penkios patraukliausios praktikos atlikimo vietos bei penki perspektyviausi praktikantai – būsimi darbuotojai. Konkursas organizuojamas Personalo profesionalų valdymo asociacijos (PVPA) ir Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (LVDK) iniciatyva.

 

Pasak PVPA direktorės Nijolės Kudabienės, konkurso idėja kilo svarstant apie jaunimo integracijos į darbo rinką problemas bei galimybes. Šiuo metu Lietuvoje beveik ketvirtadalis jaunų žmonių susiduria su dideliais sunkumais bandydami susirasti jiems tinkamą darbo vietą. Sėkminga įmonėje atlikta profesinė studentų praktika gali prisidėti prie šios problemos sprendimo. Todėl pagrindinis „Geros praktikos“ konkurso tikslas - populiarinti studentų profesinę praktiką bei pristatyti jaunimui patraukliausias praktikos atlikimo vietas.

Konkurso organizatoriai skatina jaunus žmones atsakingai ir apgalvotai rinktis įmonę, kurioje norima atlikti praktiką. Įmonės taip pat turi skirti papildomą dėmesį aktyviems ir linkusiems tobulėti praktikantams. Suderinus šiuos du požiūrius, sukuriama nepamainoma vertė abiems pusėms.

Konkurso pavadinimas kilo iš didžiausio praktikų paieškos ir organizavimo portalo Lietuvoje www.gerapraktika.lt, kuri 2011 metais sukūrė Lietuvos verslo darbdavių konfederacija. LVDK Jaunimo reikalų komiteto pirmininko Iljos Malkin žodžiais, konkursas tapo logiška portalo veiklos tąsa. „Tai, kad tinklapio paslaugomis naudojasi daugiau nei 3500 studentų ir 490 įmonių, rodo, kad profesinės praktikos tampa vis populiaresnės, jų nauda vis akivaizdesnė. Planuojame, kad konkurso rezultate paviešintos sėkmės istorijos dar labiau padidins praktikų patrauklumą, o tuo pačiu ir pagerins jaunimo galimybes integruotis į darbo rinką“, - sako Ilja Malkin.

Dalyvaujantiems konkurse įsteigtos dvi pagrindinės nominacijos. Viena iš penkių atrinktų įmonių bus pripažinta patraukliausia praktikos atlikimo vieta, o studentas apibūdinamas, kaip perspektyviausias praktikantas. „Tikimės, kad šis konkursas atskleis sėkmingo įmonės ir praktikanto bendradarbiavimo paslaptis bei padės suvokti studentų profesinės praktikos reikšmingumą“- teigia N. Kudabienė.

Konkurso dalyvių paraiškas vertins specialiai renginiui sudaryta komisija, kuri įvardins penkias geriausias įmones ir penkis perspektyviausius praktikantus. Pagrindiniai konkurso nugalėtojai bus skelbiami šių metų birželio mėnesį vyksiančioje konferencijoje. Jos metu organizatoriai įteiks kartu su konkurso partneriais įsteigtus prizus bei apdovanojimus. „Galbūt šis renginys taps kasmetine tradicija ir taip nuolat skatins įmones ir praktikantus būti tarp geriausiųjų“, – mintimis dalinasi N. Kudabienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių