Quantcast

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl vaistinių ploto ribojimo

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl nuo šių metų įsigaliojusios tvarkos, pagal kurią nustatytas minimalus vaistinių plotas.

Taryba savo interneto svetainėje nurodo rugpjūčio pradžioje pradėjusi tyrimą dėl vaistinių patalpų ir įrengimų reikalavimų, patvirtintų sveikatos apsaugos ministro 2003 metų įsakymu, atitikties Konkurencijos įstatymui.

Įstatymas numato, kad viešojo administravimo subjektai negali priimti teisės aktų ar kitų sprendimų, kurie privilegijuotų ar diskriminuotų atskirus ūkio subjektus ar jų grupes ir dėl kurių gali atsirasti konkurencijos sąlygų skirtumų.

Konkurencijos taryba sausio pabaigoje sukritikavo nuo 2016-ųjų įsigaliojusią tvarką, kuri numato, kad minimalus vaistinių plotas turi būti 60 kv. metrų. Sveikatos apsaugos ministerija nustatė, kad nuo šių metų sausio bendras vaistinės mieste patalpų plotas turi būti bent 60 kv. metrų, o labdaros vaistinės - 30 kv. metrų.

Kovo pradžioje po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas teigė, kad dėl vaistinių ploto ribojimo kai kurioms vaistinėms teko pasitraukti iš rinkos. Anot jo, Sveikatos apsaugos ministerijos atvejis yra blogo reguliavimo pavyzdys, kuriam taryba ketina priešintis.

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela gegužę BNS teigė neketinantis keisti nuo šių metų įsigaliojusios tvarkos. Tuomet jis sakė, kad nėra gavęs nusiskundimų dėl naujos tvarkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių