Quantcast

Konkurencijos taryba nutraukė tyrimą dėl vaistinių ploto ribojimo

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba nutraukė pernai rugpjūtį pradėtą tyrimą dėl nuo 2016-ųjų pradžios įsigaliojusios tvarkos, pagal kurią buvo nustatytas minimalus vaistinių plotas. Tyrimas nutrauktas po to, kai sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę panaikino reikalavimą mieste esančioms vaistinėms veikti bent 60 kv. metrų ploto patalpose.

Taryba pranešė penktadienį nutraukusi tyrimą dėl 2003 metų sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintų reikalavimų vaistinių patalpoms ir įrengimams.

„Atsižvelgiant į padarytus pakeitimus, vaistinių veikla užsiimantys rinkos žaidėjai turės užtikrinti, kad vaistinių patalpų plotas būtų pakankamas farmacinei veiklai vykdyti ir vaistiniams preparatams tinkamai laikyti. Tai reiškia, kad nuo šiol nebegalios 2016 metais patvirtinti reikalavimai, kurie, Konkurencijos tarybos įtarimu, galėjo riboti ūkio subjektų galimybes konkuruoti“, - rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.

Anot tarybos, Sveikatos apsaugos ministerijos žingsnis sustiprins konkurenciją tarp vaistinių veiklą vykdančių įmonių ir padės išvengti galimo ūkinės veiklos ribojimo.

Sveikatos apsaugos ministerija buvo nustačiusi, kad nuo 2016 metų sausio bendras vaistinės mieste patalpų plotas turi būti bent 60 kv. metrų, o labdaros vaistinės - 30 kv. metrų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių