Quantcast

Kol kas neaišku, kokie kriterijai reglamentuos tinkamas prekių pakuotes

  • Teksto dydis:

Importuotojams ir eksportuotojams nuo gegužės privalant deklaruoti pakuotės atitikimą Europos Sąjungos (ES) direktyvoms, verslininkai nežino, kokiais kriterijais reikės vadovautis, rašo "Verslo žinios".

"Visi gamintojai ir importuotojai nuo gegužės 1 dienos nebeturės teisės rinkai patiekti pakuotės ar supakuoto produkto, jei prieš išleidžiant jį į rinką nebus įrodyta ir formaliai deklaruota, kad pakuotė tenkina visus Europos Sąjungos pakuočių ir pakuočių atliekų direktyvos ir darniųjų standartų reikalavimus", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė viešosios įstaigos Pakavimo instituto direktorius Lionginas Paulauskas.

Lietuvos maisto pramonininkų konfederacijos direktorius Egidijus Simonis tvirtino, kad verslininkams šiuo metu nėra aišku, kaip reikės įrodyti, ar naudojama pakuotė yra tinkama, nes ES direktyvoje nėra nurodyti tikslūs pakuotės kriterijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pritariu paskutiniam

na

na portretas
svarbiauia uzdrauskit nesveiko dydzio pakuotes, pvz pieno- 0.75l, 0.9l, sviesto -175g, 185g, maciau ir miltai 1.9kg. turetu but normaliai litras, kilogramas. As pvz visada ziuriu i litro ar kilogramo kaina, o ne pakuotes kaina. bet prekybininkai daug zmoniu taip isduria. kas butu jei benzino kolonelej rasytu ne litro o pvz 0.9l kaina?

E vartotojas

E vartotojas portretas
Nu ir nurodyti kiek kokių "E" tame produkte pridėta. Žinoma parduotuvėje privalės būti ir lentelė su visais nurodymais ką kiekvienas "E" reiškia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių