Quantcast

Klaipėdos ir Chersono uostai stiprina bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė memorandumą su Chersono jūrų prekybos uostu. Šis memorandumas padės sustiprinti bendradarbiavimą tarp uostų ir dar efektyviau išnaudoti tarp šalių kursuojantį traukinį „Vikingas“.

Atsižvelgiant į geopolitinę situaciją, ekonomikos tendencijas, siekiant efektyviai naudoti esamą patirtį plėtojant uosto infrastruktūrą ir įgyvendinant naujus projektus, šio memorandumo pasirašymas yra itin aktualus.

Šiuo dokumentu siekiama sustiprinti tarpuostinį bendradarbiavimą, paskatinti krovinių apyvartos didėjimą, pasidalinti gerąja praktika plėtojant infrastruktūrą ir įgyvendinant bendrus projektus.

„Tarp Baltijos jūros ir Juodosios jūros nuo 2003 m. kursuoja traukinys „Vikingas“. Matome didėjančias perspektyvas dar efektyviau išnaudoti traukinį „Vikingas“ prekybos ir prekių mainams tarp Juodosios jūros ir Klaipėdos uosto“, – sakė memorandumą pasirašęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Pasirašytas memorandumas – keturšalis.

Parašus po dokumentu padėjo abiejų uostų, Klaipėdos ir Chersono, vadovai, taip pat ir asociacijos Baltijos–Juodosios jūrų ekonomikos forumas ir VšĮ Ukrainos specialistų vertinimo asociacijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

maišėsi

maišėsi portretas
Draugaukite, puiku. Smagu, kad draugystė- ne per prievartą, kaip buvo prie ruso. Į Lietuvos laivyną masiškai atvykdavo slavai ir slavės iš visos "Raudonosios tėvynės"... Chersono, Odesos maisto technikumų specialistėms buvo siekis jaunikį tarp lietuvių vyrų jūrininkų rasti. Vėdėsi metrikuotis, kabino Lietuvos jūreivėlius nuo "matroso, iki kapitono. Mamošos Rusijoje, Ukrainoje dukras mokė: vėdė savo žmoną, tai ir tave nuves iiki "zakso..." Vedęs, tai juk nemiręs! Mišrių šeimų buvo apstu. Čiupo net visus tris sūnus iš vienos garsios jūrininkų Žalandauskų šeimos slavės Taip jau anuomet buvo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių