Quantcast

Kitą savaitę paaiškės, kiek lėšų valstybės įstaigos laikė Ūkio banke

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog Finansų ministerija kitą savaitę turėtų pateikti informaciją, kiek lėšų Ūkio banke laikė valstybės institucijos.

„Vakar yra duotas nurodymas Finansų ministerijai, kad kitą savaitę pateiktų informaciją, kokios valstybės įstaigos ir savivaldybės laikė pinigus šio banko sąskaitose ir kokios sumos ten buvo laikomos. Puikiai suprantame, kad beveik visos savivaldybės turi įsiskolinimų ar pradelstų mokėjimų bankams, tai tikrai bus padaryta išsami analizė“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis pridūrė, jog jam kelia nerimą tai, jog kai kurios savivaldybės sukauptas lėšas laikė bankuose, nors jos galėjo būti naudojamos.

„Keletas sukauptų milijonų būdavo laikoma ištisus mėnesius, taip suteikiant kreditus komerciniams bankams, nors tie pinigai turėjo būti panaudojami visiškai kitose srityse pagal suplanuotas programas“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Premjero duomenimis, kai kurios valstybės įstaigos viešai neatskleisdavo, kad laiko indėlius bankuose.

Parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas trečiadienį sakė, jog Ūkio banke buvo 150 mln. litų valstybės įmonių lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
man labai įdomu, kad patikrinus kitus bankus, kiek valdiškų pinigų padėta dėl procentų ? Va taip ir nėra alkanus kuo pamaitinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių