Quantcast

Kinai atliko planuojamų eksportuoti lietuviškų kviečių auditą

  • Teksto dydis:

Kaip greitai Kinijos rinka bus atverta lietuviškiems kviečiams, paaiškės po Kinijos muitinės generalinės administracijos (GACC) atstovų atlikto audito oficialių išvadų.

Visą savaitę Lietuvoje viešėję Kinijos GACC atstovai įvertino eksportui ruošiamų lietuviškų kviečių fitosanitarinės kontrolės procedūras.

Vizito metu buvo nagrinėjama fitosanitarinė kontrolė visuose kviečių ruošimo realizacijai etapuose. Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Telšių ir Klaipėdos apskrityse kinai susipažino su grūdų saugojimu, fitosanitarinių reikalavimų užtikrinimu, o Klaipėdos jūrų uoste - su grūdų krova.

GACC atstovai taip pat bendravo su valstybės institucijų ir socialinių partnerių, tiesiogiai susijusių su prekyba grūdais, atstovais.

„Lietuva yra ta šalis, kuri gali Kinijos vartotojams pasiūlyti aukštos kokybės produktų. Nors šiuo metu eksportas į Kiniją nėra didelis, tačiau, tikimės, kad glaudus mūsų šalių bendradarbiavimas leis pakelti importo-eksporto kartelę į visai kitą lygį”, - susitikime Žemės ūkio ministerijoje pabrėžė žemės ūkio viceministras Venantas Griciūnas.

Kinai taip pat padėkojo už operatyvų visų institucijų darbą, džiaugėsi, kad audito metu į jų klausimus buvo greitai atsakyta, suteikta visa juos dominusi informacija.

GACC atstovai atkreipė dėmesį į tai, kad į Kinijos rinką jau pateko nemažai lietuviškų produktų, jų kiekiai didėja, o visa tai neatsiejama nuo glaudaus įvairaus lygio institucijų bendradarbiavimo.

Pasak Žemės ūkio ministerijos pranešimo, į Kiniją kasmet įvežama 100 mln. tonų įvairių grūdinių kultūrų, iš jų - 4 mln. tonų kviečių. Kadangi Kinijos vartotojų poreikiai smarkiai keičiasi, ši šalis vis plačiau atveria duris eksportui. Siekiama, kad būtų įvežami kuo didesni įvairesnių prekių kiekiai.

Lietuvoje, Žemės ūkio ministerijosduomenimis, kasmet išauginama apie 6 mln. tonų grūdų, daugiau kaip pusė jų eksportuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių