Quantcast

Kandidatė į Apeliacinio teismo teisėjas: bankroto bylas reikia kelti greičiau

  • Teksto dydis:

Prezidentės į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas siūloma Romualda Janovičienė mano, kad „Sodra“ arba Valstybinė mokesčių inspekcija turi pačios kreiptis į teismus ir inicijuoti bankroto bylas, jei įmonių įsiskolinimai valstybei yra dideli.

„Visiškai su jumis sutinku. Tai būtų palengvinimas tiek pačioms įmonėms, tiek kreditoriams, ir tarp kitko, ir teismams. Dalis ir labai nemaža dalis bylų atkristų nuo teismų, kurie ir taip turi didelį krūvį“, - antradienį Seime pareiškė R.Janovičienė, atsakydama į Ekonomikos komiteto pirmininko „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio klausimą dėl bankroto bylų spartesnio kėlimo.

R.Žemaitaitis klausė, ar būtų galima automatiškai iškelti bankroto bylą, jeigu įmonės kreditiniai įsiskolinimai viršija 70 proc. įstatinio kapitalo.

„Kaip mes žinome, tokių situacijų ir jūsų nagrinėjamose bylose, ir kai seniau nagrinėjome, tai būna taip, kad per mėnesį, per du pasirašo atbulinėmis datomis įvairias sutartis, išplauna turtą, kreditorinius reikalavimus pasikeičia, ir tada nei darbuotojai, nei kiti neatgauna pinigų“, - kalbėjo parlamentaras.

Jis BNS teigė, kad „Sodra“ arba Mokesčių inspekcija galėtų inicijuoti bankroto bylas net ir tada, jeigu kreditoriniai įsiskolinimai viršytų 30-50 proc. bendrovės turto vertės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių