Quantcast

Kaip neįkliūti į bėdą dėl dovanotų pinigų?

  • Teksto dydis:

Ar esate pagalvoję, kiek galimą padovanoti pinigų giminaičiui ar draugui, kad vėliau jis ar ji neįkliūtų į bėdą? Advokatas Mindaugas Vaičiūnas laidoje „Laba diena, Lietuva“ plačiau paaiškina Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo subtilybes.

„Dovanojimas yra tokia sutartis, pagal kurią nuosavybė į daiktą pereina kitam žmogui. Galiojančiuose įstatymuose numatyta, kad iš artimųjų gauti pinigai nėra apmokestinami, išskyrus, kad yra pareiga deklaruoti, jeigu dovanos suma viršija 2500 eurų“, – teigia advokatas M. Vaičiūnas.

Bet giminių ratas nėra beribis: „Giminių ratas užsibaigia ties seneliais ir vaikaičiais, broliai ir seserys taip pat patenka į giminių sąvoką, bet jei kalbėtume apie trečios eilės pusseseres ar pusbrolius – tikrai ne. Dėl to įstatymas ir skiria – gautas dovanas iš artimųjų ir iš kitų gyventojų ar juridinių asmenų.“

Advokato teigimu, jeigu dovaną jums dovanoja ne giminaitis, o kas nors kitas – atsiranda kita mokestinė prievolė: jei suma gauta ne iš giminaičių viršija daugiau nei 2500 eurų reikia ne tik deklaruoti gautą sumą, bet ir susimokėti mokesčius.

Ką dar svarbu žinoti apie Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą? Kaip bereikalingai neprisivirti košės? Plačiau apie tai – žiūrėkite laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bauduvos šalyje

Bauduvos šalyje portretas
greitai bus apmokestintas net šūdo garas:))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių