Quantcast

Ką darys lietuviai, jei vartojami vaistai taps nekompensuojami?

Du trečdaliai Lietuvos gyventojų sako, kad jei jų vartojami vaistai būtų nekompensuojami, ieškotų alternatyvos. Tai rodo naujausia apklausa, atlikta Vaistinių asociacijos užsakymu,  Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) rengiantis į kompensuojamųjų vaistų sąrašą neįtraukti nepagrįstai brangių vaistų.

Keturi iš dešimties gyventojų mano, kad didžiausią įtaką vaistų kainoms daro vaistinių tinklai, o trečdalis įvardija vaistų gamintojus. Tyrimo duomenimis, daugiau kaip pusė apklaustųjų už kompensuojamuosius vaistus sako primokantys iki šešių eurų už pakuotę.

Praėjusią savaitę Seimas priėmė pataisas, kad kompensuojamųjų vaistų kainynas būtų peržiūrimas keturis kartus per metus. Be to, SAM siūlo į kompensuojamųjų vaistų sąrašą neįtraukti medikamentų, kurių kaina daugiau nei dešimtadaliu didesnė nei pigiausių vaistų kaimyninėse šalyse. Ministro teigimu, tai leistų vaistus atpiginti trečdaliu.

Konkurencijos tarybos ir Valstybės kontrolės išvados rodo, kad vaistai Lietuvoje nepagrįstai brangūs, o jų kompensavimo sistema neužkerta kelio korupcijai ir neteisėtam lobizmui.


Šiame straipsnyje: vaistaivaistų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

aldona

aldona portretas
Mūsų vyriausybė tikrai rūpinasi tautą.Trečdalis,jeigu nedaugiau geria vaistus nuo spaudimo todel greit jie išmirs nuo hypertoninės krizės.Valstybės biudzetas padides dvygubai juk kiek pensijų liks.Valio.Tik kas balsuos?

Jonas

Jonas portretas
Paraso pavadinima straipsnio ir visi daugiau nieko nemato,kas parasyta toliau.ar akli visi ir esat.matot kad straipsnio pavadinimas neatitinka tikroves,skaitykit ir supraskit

Nijole

Nijole portretas
Be vaistu....kaip zuvis be vandens.esu epileptike.vaistai gana brangus.nepirkti negaliu.neduok dieve nebekompensuotu ateityje.tikiuosi
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių