Quantcast

Jau nuo šiandien – nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka

Nuo sausio 1 d. keičiasi alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka.

Svaigieji gėrimai parduodami asmenims nuo 20 metų, draudžiama bet kokia alkoholio reklama ir trumpinamas svaigiųjų gėrimų pardavimo laikas.

Alkoholis parduotuvėse nuo šiol parduodamas nuo 10 iki 20, o sekmadieniais – iki 15 val. Kitu metu kavinėse ir baruose galima įsigyti tik pilstomų gėrimų, o už alkoholio išsinešimą pirkėjams bus skiriamos baudos. Specialistai tikisi, kad dėl to sumažės viešojo maitinimo veiklą imituojančių parduotuvių.

Nuo šiol draudžiama svaigiuosius gėrimus vartoti salėse per sporto varžybas, savivaldybės gali uždrausti parduoti alkoholį masiniuose renginiuose.

Nuo sausio 1d. taip pat draudžiama alkoholio reklama ir jis parduodamas asmenims ne jaunesniems kaip 20 metų. Savo ruožtu prekybininkai šį pokytį laiko rimčiausiu išbandymu ir nerimauja, kad tai pardavėjams gali sukelti sunkumų nustatant pirkėjų amžių.

Padės tramdyti naktines kavines

Nuo sausio įsigaliojantys sugriežtinimai padės sutramdyti naktines parduotuves, save vadinančias kavinėmis ar barais, iš kurių galima išsinešti įsigyto alkoholio, prognozuoja Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovai.

Šios tarnybos Tabako ir  alkoholio kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Jurgis Kazlauskas pirmadienį LRT pareiškė, kad nuo sausio įsigalioja baudos pirkėjams už alkoholio išsinešimą iš barų ar kavinių, o viešojo maitinimo įstaigose, tuo metu, kai parduotuvėse nebebus galima įsigyti stipriųjų gėrimų, bus galima prekiauti tik pilstomu alkoholiu, kurį bus galima gerti vietoje, o ne išsinešti.

„Ši problema tikrai yra ir tikimės, kad šios priemonės duos teigiama rezultatą,“ – teigė J. Kazlauskas.

„Socialūs visuomenės nariai, suprasdami, kad grės administracinė atsakomybė, tikrai susilaikys nuo tokio pirkimo. Sumažės tokių viešąją maitinimo veiklą imituojančių barų ar kavinių, kaip jie save vadina, populiarumas ir jie bus priversti patys užsidaryti,“ – pridūrė J. Kazlauskas.

Baudų neišvengs ir prekybininkai.


Šiame straipsnyje: alkoholisprekyba alkoholiu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romai

Romai portretas
Nusišneki - niekas nedraudžia gerti, draudžia išsinešti iš maitinimo įstaigų po nustatyto laiko.

Romas

Romas portretas
Man taip pat vienodai šviečia, bet tai dabar šampaną restorame po 20 val. į kolbas turės supilstyti ir pastatyti ant stalo ? Atvažiuoja,sakykim, į kokius "Stiklius" koks nors valstybinis veikėjas ar estrados žvaigždė, o jam "batc" ant stalo kolbą su kokiu "moet" šampanu už kelis šimtus Eur. Norėčiau pamatyti tų žmonių veidą.

Jis

Jis portretas
O man kažkaip vienodai šviečia. Čia Lietuvoje žiniasklaida tokį ažiotažą kelia- vos ne kas antras straipsnis- apribojimai alkoholiui, alkoholio pardavim tvarka griežtės, ir t.t... jau rašyti neturite ką? Buvo tų alhašų ir bus toliau, ne alkoholyje esmė, o gyvenimo salygose ir smegenyse. Bet kaip sakoma, dažniausiai mes esame savo gyvenimo kalviai... jei tau "tusofkės" ir "pjankės" nuo mažens prie širdies, tai ir gerk sau, kas man iš to, tu sušiki savo gyvenimą ne aš.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių