Quantcast

„Jaguar“, „Bentley“ dalių transportavimo konteinerius gamins Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės bendrovė „MJ Systems“, gaminanti dalių pervežimo konteinerius daugeliui transporto industrijos milžinų, kuriasi Plungėje.

Per artimiausius trejus metus į gamyklą Žemaitijoje bendrovė planuoja investuoti apie 100 tūkst. eurų ir sukurti apie 50 darbo vietų.

„Planuojant naują investicinį projektą Lietuva varžėsi su Rumunija ir Jungtine Karalyste. Pasirinkome Lietuvą, nes jau esame turėję pozityvios patirties su šalies automobilių pramonės darbuotojais, pozityviai vertiname jų darbo etiką ir entuziazmą. Be to, mums svarbu ir tai, kad šalis netoli mūsų pagrindinių rinkų Vakarų Europoje, todėl logistikos kaštai yra konkurencingi“, - teigia „MJ Systems“ direktorius John Tariq Marfani.

Bendrovė Plungėje gamins įvairių transporto priemonių komponentų transportavimo konteinerių sistemas, užtikrinančias, kad pervežimo metu gabenamos dalys nebūtų pažeistos, o logistikos kaštai būtų kaip įmanoma mažesni. Didžiąją dalį produkcijos gamybai reikalingų paslaugų ir medžiagų bendrovė planuoja pirkti iš Lietuvos tiekėjų.

Jungtinėje Karalystėje ir Indijoje gamyklas turinti bendrovė produkciją tiekia tokiems gamintojams kaip „Jaguar“, „Bentley“, „Volvo“, „Ford“, „Toyota“, BMW ir daugeliui kitų. Be to, bendrovė gamino „Airbus A320“ užsparnių transportavimo sistemas. Bendrovės atstovų teigimu, tai itin sudėtingas projektas dėl nestandartinių detalės dimensijų ir pažeidžiamumo.

„Automobilių industrijos investiciniai projektai šiemet turėtų būti vienas pagrindinių kozirių, leisiančių diversifikuoti tiesiogines užsienio investicijas. Automobilių komponentų ir industrijoje naudojamos produkcijos gamyklos paprastai sukuria darbo vietų ir aukštos kvalifikacijos specialistams, ir žemesnę kvalifikaciją turintiems darbuotojams. Tokie investiciniai projektai yra vienas pagrindinių būdų, kaip auginti regionų ekonomikas“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Gamybos komandos vadovas Gediminas Koryzna.

„Pastebime, kad vis daugiau investicijų sulaukia mažesni šalies miestai ir miesteliai. Tai itin svarbu siekiant skatinti regionų ekonomikos augimą. Tuo tikslu Ūkio ministerija yra pasiryžusi glaudžiau bendradarbiauti su savivaldybėmis, siekdama didinti jų patrauklumą investuotojams ir mažinti suvaržymus verslui“, – teigia ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Bendrovė tikisi, kad ateityje gamykla Plungėje plėsis dar labiau ir gamins platesnį spektrą produkcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių