Quantcast

J. Rojaka paskirta ekonomikos ir inovacijų viceministre

  • Teksto dydis:

Ekonomistė Jekaterina Rojaka nuo antradienio pradeda dirbti ekonomikos ir inovacijų viceministre. Ji bus atsakinga už Europos Sąjungos investicijų koordinavimą ir įmonių politikos formavimą.

J. Rojaka prie ministerijos prisijungė praėjusių metų spalį. Ekonomistė iš pradžių dirbo ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus patarėja ir buvo atsakinga už makroekonominę analizę bei ministerijos analitinių išteklių formavimą.

„J. Rojaka savo patirtimi ir žiniomis svariai prisidėjo prie ministerijos reorganizacijos, ypač formuojant analitinius išteklius. Dėl to viceministrui Gediminui Miškiniui tapus Valstybės tarnybos departamento vadovu, jo vieta patikima savo srities profesionalei, kuri bus atsakinga už Europos Sąjungos investicijų koordinavimą ir įmonių politiką“, – pranešime sakė V. Sinkevičius.

Prieš pradėdama darbą ministerijoje, J. Rojaka 15 metų dirbo DNB banke, ėjo vyriausiosios ekonomistės ir Ekonominių tyrimų departamento vadovės pareigas. Ji taip pat yra dirbusi Pasaulio banke, Lietuvos banko ekonomiste, dėstė Vilniaus universitete ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, o šiuo metu dėsto Vilniaus Gedimino technikos universitete.

V. Sinkevičiaus komandoje dirba dar trys viceministrai: Gintaras Vilda, kuris kuruoja inovacijų, pramonės ir prekybos politikos sritis, Marius Skuodis, kuruojantis investicinės aplinkos gerinimo, eksporto skatinimo ir investicijų klausimus, bei Elijus Čivilis, atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą, valdymo optimizavimą ir šalies turizmo politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kai nėra ekonomikos ir investicijų tinka ir Rojaka.....

Dieve,

Dieve, portretas
šitą žiurke tep reikia vyti kad kelia atgal pamirštu.O ja atvirkščiai kelia į tokius atsakingus postus.Paskui neverkit..

Anonimas

Anonimas portretas
Dar Viena patologinio melagio ir lizinginio auka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių