Quantcast

J. M. Barroso: Lietuvai teks daug darbo derinant ES biudžetą

Per pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai Lietuvai teks daug darbo derinti teisės aktus, susijusius su 2014-2020 metų ES biudžetu, trečiadienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas).

Jis sakė tikįs, kad su Europos Parlamentu dėl biudžeto skaičių pavyks sutarti dar per Airijos pirmininkavimą, kuris baigsis birželio pabaigoje. Lietuva pusmečiui prie ES vairo stos liepos 1 dieną.

„Tariant, kad bus pasiektas tikslas susitarti tarp Parlamento ir Tarybos per Airijos pirmininkavimą, Lietuvai vis tiek teks labai daug darbo, nes reikės susitarti dėl specifinių teisės aktų ir politikos sričių“, - žurnalistams Briuselyje sakė J.M.Barroso po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Anot Europos Komisijos vadovo, Lietuvos pirmininkavimo metu ES prioritetai turėtų būti susitarimo dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo įgyvendinimas, bankinės sąjungos kūrimas ir vidaus energetikos rinkos kūrimo užbaigimas.

A.Butkevičius BNS sakė, jog tikisi, kad principinius sprendimus dėl ES daugiamečio biudžeto pavyks pasiekti dar Airijos pirmininkavimo ES metu iki liepos pradžios.

„Aš esu optimistas ir tikiuosi, kad turėtų pavykti ir, aišku, linkiu, kad jiems pasisektų ir pavyktų. Galima suprasti, kad antrame pusmetyje gali iškilti kai kurių papildomų klausimų, nes dalis europarlamentarų pradės ruoštis kitiems rinkimams“, - telefonu iš Briuselio sakė premjeras.

Vasarį po ilgų derybų ES šalių vadovai sutarė dėl apkarpyto 960 mlrd. eurų biudžeto. Prieš biudžeto mažinimą pasisakęs Europos Parlamentas reikalauja numatyti galimybę peržiūrėti biudžetą 2014- 2020 metų finansinės perspektyvos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių