Quantcast

Įtariama, kad dalis atliekų perdirbamos tik „popieriuje“

  • Teksto dydis:

Lietuva Europos Sąjungai (ES) deklaravo beveik tris kartus didesni pakuočių ir antrinių žaliavų perdirbimo mastą, nei rodo iš savivaldybių ir regioninių atliekų tvarkymo centrų (RATC) surinkti duomenys, tvirtina Alytaus RATC vadovas Algirdas Reipas. Supakuotus gaminius rinkai tiekiančių gamintojų ir importuotojų organizacijos vertina, kad centrų skaičiavimai nekorektiški.

Pasak "Verslo žinių", jeigu RATC duomenys nėra išlaužti iš piršto, jie signalizuotų apie rimtas problemas - pakuočių atliekų surinkimo ir tvarkymo infrastruktūra, tikėtina, neatitinka šalies poreikių, gyventojai permoka už atliekų tvarkymą, o Lietuva galbūt nevykdo ES pakuočių tvarkymo užduočių, todėl galėtų sulaukti sankcijų.

Pakuočių gamintojų ir importuotojų organizacijos kelia versiją, kad RATC į skaičiavimus greičiausiai neįtraukė kai kurių perdirbtų pakuočių kiekių, perimtų iš komercinio srauto, o Alytaus RATC skaičiavimais suabejojęs Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorius Dalius Krinickas sako, kad kiekvienoje savivaldybėje veikia privatūs atiliekų tvarkytojai, kurie turi nedideles rūšiavimo sistemas, kuriose rūšiuojamų ir perdirbimui ar deginimui nukreiptų atiekų RATC gali ir nematyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agota

agota portretas
kam reikalingas ir naudigas toks chaotiškas rūšiavimas? Jei pet tara tinkama perdirbimui tai ir rūšiuokime, tai ką galima perdirbt, t.y. popierių, skardines, stiklo tarą. Niekas šitaip smulkiai nerūšiuoja ir indelių nuo silkės į plastmasės konteinerį nemeta, o degina kartu su likusiomis nerūšiuotomis atliekomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių