Quantcast

Įstatymo pataisas dėl ritualinio gyvulių skerdimo prezidentė pasirašė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę pasirašė įstatymo pataisas, kurios įteisino ritualinį gyvulių skerdimą pagal musulmonų ir judėjų papročius, BNS patvirtino prezidentės atstovas spaudai Modestas Naudžius.

Įstatymo rėmėjai teigia, kad jis Lietuvos eksportuotojams galėtų atverti arabų šalių ir Izraelio rinkas. Gyvūnų teisių gynėjai piktinasi pataisomis, kurios leis neapsvaigintų gyvulių skerdimą, sakydami, kad jos neetiškos ir pažeidžia Europos Sąjungos (ES) teisę.

Prezidentės atstovai BNS atsiųstame komentare nurodė, kad ritualinio gyvulių skerdimo įteisinimas leis „išplėsti Lietuvos mėsos produktų eksporto geografiją, rasti naujas rinkas ir taip padėti ne tik mėsos perdirbėjams, bet ir ūkininkams“.

Prezidentūros teigimu, Seimo priimtos Gyvūnų gerovės įstatymo pataisos neprieštarauja ES teisės normoms, o panašios nuostatos dabar yra taikomos Austrijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Kroatijoje, Estijoje, Čekijoje, Bulgarijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
o kaip skerdžia musulmonai amerikonus irgi pagal įstatymą

Edgaras.

Edgaras. portretas
Svarbiausia yra ekonominis aspektas! Jei iš to gauname naudos Lietuvai, reikia kankinti tuos gyvulius. Ir pritarčiau, kad pensininkų skerdimas, gal net ritualinis, Lietuvai atneštų dvigubos naudos. Dievas priėmęs tokią auką apdovanotų lietuvių tautą, ir Sodrai nereiktų pensijų mokėti. Lietuva už SADIZMĄ!

v

v portretas
Ar pensininkai nepapuole i sarasa kartu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių