Quantcast

Investuotojai ragina D. Grybauskaitę nevetuoti Darbo kodekso

  • Teksto dydis:

Investuotojus vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ vadovas ragina šalies prezidentę nevetuoti praėjusią savaitę Seime priimto naujojo Darbo kodekso.

Organizacijos valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas sako, jog įstatymas nėra be trūkumų, tačiau jis yra kur kas geresnis už senąjį, darbo vietų kurti neskatinusį ir Lietuvos ekonominę bei socialinę pažangą stabdžiusį Darbo kodeksą.

„Todėl labai tikimės, kad prezidentė pasirašys naująjį Darbo kodeksą, ir įstatymas, po ilgų ir išsamių diskusijų sulaukęs pritarimo Trišalėje taryboje, įsigalios nuo kitų metų sausio pirmosios“, - pranešime spaudai sakė advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ vadovaujantis partneris R.Valiūnas.

Anot jo,  didžiausias naujojo Darbo kodekso privalumas yra lankstesni darbo santykiai, kuriuos sukuria didesnis darbo sutarčių pasirinkimas. Be to, peržiūrėtos darbuotojų atleidimo procedūros skatins naujų darbo vietų kūrimą.

Tuo metu „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė mano, jog reikėjo atsisakyti ir dėl viršvalandžių ribojimo bei prievolės steigti darbo tarybas įmonėse su daugiau nei 20 darbuotojų. Šie pakeitimai būtų padidinę šalies patrauklumą investuotojams bei leidę mažoms bendrovėms sumažinti administracinius kaštus.

„Galime tik apgailestauti, kad diskusijose dėl naujojo darbo santykių reguliavimo nuolat bandoma supriešinti darbdavius ir darbuotojus. Socialinio modelio kritikai tvirtina, kad didesnis lankstumas suteikia darbdaviui papildomų galimybių imtis prievartos prieš darbuotojus. Tačiau pamirštama pažymėti, kad į ilgalaikę sėkmę orientuoti darbdaviai niekada nespaus darbuotojų, puikiai suprasdami, kad šie sukurs daugiausiai pridėtinės vertės tik tada, kai patys bus motyvuoti dirbti“,- teigė R.Skyrienė.

Dalia Grybauskaitė, Seimui priėmus Darbo kodeksą, sakė, jog naujame dėl jo reikės rasti balansą tarp darbdavių ir darbuotojų. Be to, šalies vadovė sakė įstatyme matanti sprendimų, naudingų tik verslui, todėl ji yra pasirengusi susitikti su darbdavių, profsąjungų ir verslo atstovais bei ieškoti kompromisų tarp visų šalių.

Seimas po pusmečio svarstymų naująjį Darbo kodeksą priėmė praėjusios savaitės pradžioje. Jis turėtų įsigalioti nuo 2017 metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mmm...

Mmm... portretas
Ragina ar reikalauja?

kokie cia pseudoinvestuotojai

kokie cia pseudoinvestuotojai portretas
pastoviai ieskantys vergu...

ko

ko portretas
gero tai gudrus priesrinkiminis farsas norint uzgniaust oponentus ir isigyt politinio pasitikeimo? ir ko gero tai daroma ne be spec t. pagalbos ir dideliu pinigu kurie daugiau reikalingi zmoniu skurdo mazinimui o ne ju gobsiem tikslam tai ne tik niekinga bet ir slykstu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių