Quantcast

I. Šimonytė: Ūkio banko bankrotas didelės įtakos ekonomikai neturėtų

Buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė mano, kad Ūkio banką reikia siekti išsaugoti, tačiau ne bet kokia kaina, o jeigu būtų paskelbtas šio banko bankrotas, jo poveikis Lietuvos ekonomikai nebūtų labai didelis.

„Jeigu šis bankrotas įvyktų, tai neturėtų didelės įtakos ekonomikai, nes Ūkio bankas yra mažas, jo tarpbankiniai įsipareigojimai nedideli, kiti Lietuvos komerciniai bankai yra labai stiprūs. Net dvigubai didesnio “Snoro„ krizės poveikis ekonomikai buvo labai nedidelis, nes jo paskolų portfelis rezidentams buvo menkas, tarpbankiniai įsipareigojimai taip pat nedideli“, - dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė I. Šimonytė.

Anot jos, jeigu tektų mokėti išmokas apdraustiems Ūkio banko indėlininkams, jas tektų mokėti iš skolintų lėšų, nes Indėlių draudimo fondas neturi sukaupęs tam reikiamų išteklių.

„Vis dėlto nemanau, kad tokio nedidelio banko bankrotas galėtų kaip nors esmingai paveikti Lietuvos skolinimosi kainą. Lietuva pastaruosius metus skolinasi tikrai geromis sąlygomis ir esant reikalui, manau, galėtų racionalia kaina sukaupti lėšas ir šiam tikslui“, - tvirtino I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar panesiu

dar panesiu portretas
O prieš pusę metų tamsta kalbėjai, kad Ūkio bankas jokių problemų neturi. Aš ,kažkodėl, kuo toliau, tuo labiau nebepasitikiu tamstos nuomone.

o

o portretas
kaip žmonės, kaip Lietuvos valstybė ? Ar tai dzin ?

kaunas

kaunas portretas
Visokiems tikslams pasak Šimonytės, atsirastų pinigų, kas liedžia algų didinimą, tai jau nelabai gerai...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių