Quantcast

Gyventojai galės gauti 4,5 mln. eurų paramos saulės elektrinėms

  • Teksto dydis:

Nedideles saulės elektrines įsirengiantiems žmonėms šiemet numatoma skirti 4,5 mln. eurų paramos. Teikti paraiškas bus galima jau gegužę, pranešė Energetikos ministerija.

Parama galės pasinaudoti vieno ar dviejų butų namų savininkai, įsirengiantys iki 10 kilovatų (kW) galios saulės elektrines. Jų gaminama elektra bus naudojama namų ūkiuose.

„Vienas svarbiausių mūsų prioritetų skatinant žaliosios energetikos gamybą – sukurti galimybes gyventojams patiems pasigaminti elektros energiją. Todėl siekiame, kad kuo didesnis jų skaičius galėtų pasinaudoti finansinio skatinimo priemonėmis ir tai padaryti būtų kuo paprasčiau ir lengviau“, – pranešime sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kvietimas teikti paraiškas bus skelbiamas gegužės 10 dieną bei truks vieną mėnesį, o liepos viduryje žmonės jau žinos, ar gavo paramą.

Parama sieks 323 eurus, jei įsirengiama 1 kilovato (kW) galios elektrinė, 1615 eurų – 5 kW galios, 3230 eurų – 10 kW.

Iki 2023 metų planuojama investuoti daugiau kaip 16 mln. eurų ES fondų lėšų – per šį laiką bus skelbiami keturi kvietimai teikti paraiškas. Jei šiais metais bus gauta daugiau paraiškų nei už 4,5 mln. eurų, gali būti skirta ir daugiau lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
O kas elektra pirks ir už kiek , ar savam naudojimui ? Eilinė afera turtuoliams turtinti . Elektra brangs , nes turėsime padengti turtuolių išlaidas .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių