Quantcast

ES fondų lėšų valdymo konsultacijoms – 1,2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija ieško bendrovių, kurios konsultuos valstybės institucijas, kaip geriau administruoti 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas ir tinkamai pasirengti šiam darbui po 2020 metų.

Ministerijos paskelbto trijų dalių konsultantų konkurso sąlygose nurodoma, kad bendra preliminari pirkimo vertė yra 995 tūkst. eurų (be PVM). BNS skaičiavimais, su PVM jo vertė siekia 1,204 mln. eurų.

Pasak Finansų ministerijos Investicijų departamento direktoriaus Ramūno Dilbos, įvairių ekspertų konsultacijos reikalingos siekiant įvykdyti specifinius ES fondų valdymo reikalavimus.

„Šios konsultacijos bus skirtos iš viso 22 šalies institucijoms, administruojančioms ES lėšas, kad šios veiktų efektyviai ir kokybiškai ir taip būtų užtikrintas tinkamas ES fondų investavimas. Konsultacijos numatytos trejų metų laikotarpiui (...), konkrečios užduotys bus formuluojamos sutarties įgyvendinimo metu“, – komentare BNS teigė R. Dilba.

Anot jo, nuo 2015-ųjų iki šių metų sausio 6 dienos ministeriją konsultavo bendrovės „PPMI Group“, „PricewaterhouseCoopers“ ir jos Liuksemburgo padalinys bei Viešosios politikos ir vadybos institutas.

„Šiai sutarčiai buvo suplanuota maksimaliai skirti 1,216 mln. eurų su PVM, tačiau konsultacijų buvo suteikta už 1,006 mln. eurų. Todėl šiam viešajam pirkimui buvo suplanuotos analogiškos lėšos“, – sakė R. Dilba.

Jo teigimu, paslaugos bus finansuojamos iš ES struktūrinių fondų techninės paramos lėšų. Potencialių dalyvių pasiūlymų laukiama iki lapkričio 8 dienos.


Šiame straipsnyje: ESEuropos Sąjungaeurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių