Quantcast

ERPB siūlo finansuoti Vilniaus ir Kauno kogeneracinių elektrinių statybas

  • Teksto dydis:

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) siūlo finansuoti daugiau nei 1 mlrd. litų vertės naujas kogeneracines elektrines Vilniuje ir Kaune. Bankas energetikos įmonių grupei "Lietuvos energija" bei būsimiems projekto partneriams pateikė pasiūlymą dėl galimo ilgalaikio finansavimo ar investicijų į šiuos projektus.

"ERPB palaikymas atskleidžia tarptautinį susidomėjimą elektrinių projektais Vilniuje ir Kaune. Banko pasiūlymas lems geresnį projektų vertinimą tarp finansų institucijų ir investuotojų. Turėdami tvirtą ir patikimą finansinį užnugarį, galime tikėtis geresnių projektų finansavimo sąlygų ir mažesnių sąnaudų", - pranešime teigė "Lietuvos energijos" vadovas Dalius Misiūnas.

Pasak pranešimo, ERPB vertina, kad Lietuvai šie projektai yra itin svarbūs - jie "galėtų vaidinti svarbų vaidmenį, užtikrinant patikimesnį energijos tiekimą".

Bankas esą pasirengęs diskutuoti dėl projektų finansavimo, kuris galėtų sudaryti iki 35 proc. projekto išlaidų.

ERPB laiškas nėra įsipareigojimas dėl finansavimo, tačiau atskleidžia principinę banko nuostatą - bankas vertins būsimą projektų eigą ir bus pasirengęs svarstyti paramą jiems tolesnėse plėtros stadijose, rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl  portretas
nesvarstomas buvusios Geotermos klausimas?Čia reikėtų labai nedaug kad atgaivinti ir išplėsti geoterminės energijos gavimą su kogeneracija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių