Quantcast

Elektros kainos Lietuvoje priklausys nuo švedų subsidijų

  • Teksto dydis:

Energetikos sektoriaus dalyvių požiūriu, jau šiemet Lietuvos elektros rinkoje tikimasi mažesnių elektros kainų. Tačiau kainas lems tai, kiek Švedijos vyriausybė subsidijuos elektros gamybą, "Verslo žinios".

"Verslo žinių" apklausti ekspertai sutaria, kad šių metų pabaigoje, vėliausiai kitų metų pradžioje per "Nord Balt" atitekėjusi elektros energija įprastas, "Nord Pool Spot" (NPS) prekybos sistemos Lietuvos zonoje vyraujančias kainas vidutiniškai sumažins 13-15 procentų, tačiau visiškai neaišku, kiek ilgai vyraus tokios iš Švedijos atitekančios elektros kainos.

Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas tvirtina, kad Švedijoje vykstantys svarstymai dėl energetikos strategijos veiks ir Lietuvą.

"Vertinant suaktyvėjusią diskusiją Švedijos viduje, Lietuvos ir Švedijos dialogas turėtų būti dar aktyvesnis: viena vertus, Švedija siekia kuo greičiau įgyvendinti siekį visiškai pereiti prie atsinaujinančios energetikos, kita vertus, branduolinių elektrinių operatoriai stebi augančias elektrinių išlaikymo sąnaudas", - sakė E.Bajarūnas ir paragino dar aktyviau kalbėtis su švedais ir "sinchronizuoti" savo planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių