Quantcast

Elektroninėms parduotuvėms atsiskaitymas kortelėmis – per brangus

  • Teksto dydis:

Bankai tikina, kad diegti atsiskaitymų kortelėmis sistemą Lietuvoje tiesiog neapsimoka, nes dėl rinkos dydžio tokia paslauga prekybininkams būtų per brangi. Teigiama, kad tai iš bankų pareikalautų didelių investicijų, iš dalies dėl sukčiavimo stebėjimo ir prevencijos reikalavimų, taikomų bankams, rašo "Verslo žinios".

"Netgi Baltijos šalių rinka tam yra per maža. Jeigu nebūtume išplėtoję atsiskaitymų per "bank link" ir jei reikėtų rinktis, ką pradėti nuo nulio, į atsiskaitymus kortelėmis galbūt žvelgtume kitaip. Bet jau nuėjome kitu keliu. Be to, bankas, suteikdamas galimybę atsiskaityti kortelėmis, prisiima riziką dėl prekių ar paslaugų pristatymo, nes to reikalauja "Visa" ir "MasterCard". Jei vartotojas negauna prekės ar paslaugos, mes juridiškai tampame už tai atsakingi ir bet kuriuo atveju privalome jam grąžinti pinigus", - sakė DNB banko Verslo plėtros tarnybos vadovas Tadas Sudnius.

Europos Komisija pranešė atliksianti platų elektroninės komercijos sektoriaus tyrimą, nes esama ženklų, kad galimai yra ribojama tarptautinės prekybos internetu plėtra Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių