Quantcast

Elektra Lietuvoje per savaitę brango apie 9 proc.

  • Teksto dydis:

Elektros kaina Lietuvoje praėjusią savaitę, palyginti su ankstesniąja, augo 9,3 proc., o šiuos pokyčius lėmė ir daugiau kaip ketvirtadaliu sumažėjusi gamyba šalyje, teigia elektros tiekėja „Elektrum Lietuva“.

Lietuvoje elektros kaina praėjusią savaitę siekė 57,35 euro už megavatvalandę (MWh) ir išliko aukščiausia regione, Latvijoje elektra brango 8,7 proc. iki 57,04 euro už MWh, o Estijoje – 7,5 proc. iki 55,64 euro už MWh.

Pasak „Elektrum Lietuvos“ ekspertų, elektros kainų augimą, be kitų veiksnių, lėmė sausi ir atšalę orai regione, taip pat išaugusi paklausa, kintančios kuro kainos.

Gruodžio 10-16 dienomis elektros energijos suvartojimas Baltijos šalyse išaugo 1 proc. iki 613 gigavatvalandžių (GWh). Estijoje rodiklis augo daugiausiai – 3 proc. iki 191 GWh, Latvijoje – 1 proc. iki 160 GWh, o Lietuvoje paklausa susitraukė 1 proc. iki 262 GWh.

Per savaitę trijose šalyse elektros energijos gamyba išaugo 16 proc. iki 388 GWh. Latvijoje rodiklis didėjo net 37 proc. iki 141 GWh, Estijoje – 21 proc. iki 194 GWh, o Lietuvoje gamyba pasuko priešinga kryptimi ir sumažėjo 27 proc. iki 53 GWh.

Praeitą savaitę visos trys Baltijos šalys kartu pasigamino 63 proc. joms reikalingos elektros energijos. Estijoje gamyba suvartojimą viršijo 2 proc., o Lietuva ir Latvija pasigamino atitinkamai 20 proc. ir 88 proc. šaliai reikalingos elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kuo greičiau pastatytų Astravo elektrinę ir duotu mums popigiai ,nes mes jiems davėme pigiau nei mes mokėjome o nakti sau pumpuotų ĮKRUONIO ELEKTRINĘ IR MUMS IR jiems gerai ,šalin tuos rusahobus ir būtų tvarka

specialistas

specialistas portretas
durneliai uzdare ignalinos atomine dabar verkia,oi brangsta. Turejom savo tai galejom ir sau ir parduot,butu dar irpelnas,o dabar tik krokodilo asaros...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių