Quantcast

Dujas ir elektrą bus galima įsivesti paprasčiau, paslaugos atpigs

Nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojo pokyčiai, kurie esamiems ar būsimiems elektros energijos ir dujų klientams prisijungimo procesus daro patogesnius. Pokyčiai taikomi naujai sudarytoms klientų sutartims, kuriose bus prašoma įvesti gamtines dujas, elektros energiją ar didinti elektros energijos galią.

Preliminariu bendrovės Energijos skirstymo operatorius (ESO) vertinimu, klientams procesas atpigs apie 30 eurų, taip pat viliamasi, kad keliomis dienomis mažės ir pati proceso trukmė. Per metus šią naudą pajus apie 40 tūkst. buitinių ir verslo klientų.

ESO klientai norintys įsivesti elektrą ar dujas iki šiol turėdavo kreiptis į Valstybinę energetikos inspekciją (VEI), pildyti prašymą, sumokėti įmoką ir per 7 dienas būdavo išduotas reikiamas VEI dokumentas, kad ESO galėtų prijungti naują klientą prie elektros ar dujų tinklo. Dabar šių procedūrų nebereikės.

„Paprastinama tvarka, kuri leidžia sutrumpinti prisijungimo prie skirstomųjų dujų ar elektros tinklų trukmę. Procesas tapo efektyvesnis. Klientams nebereikia laukti, kol baigsis tam tikros procedūros“, - teigia ESO generalinis direktorius Mindaugas Keizeris.


Šiame straipsnyje: ESODujoselektraįvedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusas

Rusas portretas
įvesdavo už dyką..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių