Quantcast

Druskininkų savivaldybei nepavyksta parduoti buvusios sanatorijos „Nemunas“

Druskininkų savivaldybei septynerius metus nepavyksta parduoti buvusios sanatorijos „Nemunas“. Skelbtas atviras dabar jau namo-vaiduoklio privatizavimo aukcionas neįvyko, investuotojų nerandama.

Ankščiau sanatoriją valdžiusios profsąjungos vadovė sako, kad turtas iš jų atimtas, neatsižvelgiant į perspektyvą.

Dvylikos aukštų sanatorija su valgykla ir daugiau nei 3 hektarų žemės sklypu Druskininkų savivaldybei atiteko 2008 m. vasarą Vyriausybės nutarimu. Tada skaičiuota, kad, jei objektas būtų buvęs privatizuotas, valstybės biudžetas būtų gavęs šimtą milijonų litų. Miestui Turto fondas sanatoriją bei dar tris medinius pastatus perdavė už dyką.

Savivaldybė puoselėjo gražių vilčių. Iš pradžių pastatą ir sklypą planavo išnuomoti, tačiau susidomėjimo vis nebuvo.

„Paskutiniu metu nueita paprastesniu keliu – tiesiog skelbti privatizavimo aukcioną, kad savininkas, įsigijęs šį pastatą, galėtų investuoti į jį, o už gautas lėšas mes statytume Kultūros rūmus“, – sako Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Apleista sanatorija siūlyta dabar jau bankrutavusio banko „Snoras“ savininkams, ja domėjosi verslininkai iš Uzbekijos, Kazachstano. Mero teigimu, reklaminė medžiaga apie parduodamą daugiaaukštį pastatą su nemažu sklypu skleidžiama visur, kur tik įmanoma, tiek vietos, tiek užsienio verslininkams.

Sovietmečiu valstybės ir profsąjungų lėšomis statytą sanatoriją iki tol, kai ši atiteko savivaldybei, valdė profesinė sąjunga „Solidarumas“. Vyriausybė tada jau kelerius metus merdėjusį „Nemuną“ atgavo po ginčų ir bylinėjimų su buvusia profsąjungos vadove Aldona Balsiene. Dabartinė „Solidarumo“ pirmininkė sako, kad sanatorija būtų galėjusi tapti sveikatos atstatymo centru, pavyzdžiui, dirbantiesiems kenksmingomis sąlygomis.

„Reikėjo į tą dalyką pasižiūrėti labai šeimyniškai, bet tuo metu tikriausiai niekam nerūpėjo. Konstitucinis Teismas priėmė sprendimą, kad tai nepriklauso profsąjungoms, ir iš mūsų tą sanatoriją atėmė“, – sako Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė.

Druskininkų nepuošia ne tik apleista sanatorija, bet ir dar keli kiti apšiurę pastatai, bet jie, skirtingai nei „Nemunas“, visi privatūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių