Quantcast

Dirbančių tėvų gyvenimo kokybę galėtų pagerinti lankstus darbo grafikas

  • Teksto dydis:

Vaikus auginantys tėvai, jei tik galėtų, iš darbdavių reikalautų lankstaus darbo galimybės - tokią išvadą atskleidė nuomojamų įrengtų biurų ir darbo vietų kompanijai IWG priklausančio tinklo „Regus“ atliktas tyrimas.

Tyrimo duomenimis, 85 proc. dirbančių tėvų iškeistų kitus darbo privalumus į galimybę dirbti lanksčiai, o 81 proc. apklaustųjų mano, kad būtent galimybė derinti darbą ir asmeninį gyvenimą yra didžiausias privalumas darbe.

Pasak tarptautinio darbo erdvių tinklo „Regus“ vadovės Baltijos šalims Jekaterinos Kosmačevos, šiuolaikinio darbo tempas visiems kelia iššūkių, bet dirbantiems tėvams yra ypač sunku išlaikyti harmoniją tarp darbo ir šeimos.

Vienas pagrindinių lankstaus darbo modelio privalumų dirbantiems tėvams yra galimybė keisti darbo erdves, pasirenkant vietą arčiau namų, darželio, mokyklos ar vaikų būrelių. Taip tėvai gali sutaupyti nemažai laiko, kurį įprastai praleidžia kelyje į darbą. Tai patvirtina ir tyrimo duomenys: 71 proc. dirbančių tėvų laiką, kurį skiria kelionei į darbą, skirtų šeimai, o 38 proc. - laikui sau ir draugams.

Tyrimas atskleidė, kad dirbantys tėvai lankstų darbo modelį laiko didžiausiu prioritetu renkantis darbovietę. Net 74 proc. apklaustųjų sako, kad pakeistų savo darbą, jei gautų galimybę dirbti iš kelių vietų. Dirbantys tėvai teigia, kad dirbtų per pietų pertrauką ir atsisakytų kitų darbo siūlomų privalumų, jei tik galėtų dirbti lanksčiai.

Lanksčias darbo erdves, kitaip dar vadinamas bendradarbystės erdvėmis, renkasi ir laisvai samdomi, ir įmonių darbuotojai. Tokia erdvė suteikia laisvę pasirinkti tai dienai tinkamiausią darbo vietą ir išvengti blaškančios buities namuose. Jei lankstus darbo modelis visu etatu nėra tinkamas pasirinkimas, tėvai gali svarstyti tokį modelį taikyti ekstra atvejais, kai reikia būti arčiau vaikų ir turėti galimybę pasiekti vaikus greitai.

Šiuo metu „Regus“ nuomojamos įrengtos darbo erdvės veikia Konstitucijos prospekte esančiame verslo centre „Quadrum“, Lvovo gatvėje įsikūrusiame „Park Town“, biurų centre Islandijos gatvėje ir Žalgirio gatvėje esančiame verslo centre „City“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių