Quantcast

Didės baudos už pažeidimus, likviduojant afrikinį kiaulių marą

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) siūlo griežtinti atsakomybę už pažeidimus, likviduojant afrikinio kiaulių maro ar kitų užkrečiamųjų ligų židinius, bei už neteisėtą veterinarų veiklą.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad didesnes baudas siekiama įteisinti skubiai - jau nuo lapkričio 1 dienos. Tačiau pirmadienį nuspręsta projektą dar patobulinti ir vėl jį svarstyti trečiadienį.

„Tai (kiaulių maras) iš tiesų paskatino peržiūrėti baudas, nes, pavyzdžiui, žmogui, kuris nesilaiko taisyklių arba pažeidžia veterinarijos veiklos taisykles, minimali bauda - 20 litų, tai šiais laikais turbūt labai juokingai atrodo, jos daug metų jau buvo nekeistos, todėl reikia peržiūrėti (...). Dažniausiai, jeigu pirmą kartą nusižengia, tai pusė baudos - dešimt litų, tai turbūt brangiau kainuoja visas protokolo surašymas, persiuntimai“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė V.Baltraitienė.

„Šios nuostatos buvo rengiamos jau seniai, dar prieš prasidedant afrikiniam kiaulių marui. Tačiau, žinoma, dabar tai pasidarė dar aktualiau, nes norima įgyvendinti europines nuostatas, kad baudos atitiktų žalą“, - BNS sakė ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento vyriausioji specialistė Kristina Paliutienė.

Pasak jos, ūkininkai bus baudžiami, jei pažeis ligos likvidavimo tvarką, o veterinarai - už neteisėtą veiklą, pavyzdžiui, neturint licencijos ar neteisėtai prekiaujant vaistais.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisomis siūloma už tai bausti nuo 100 litų (dabar - 20 litų) iki 1 tūkst. litų bauda, pareigūnams - nuo 200 litų (100 litų) iki 5 tūkst. litų, o už pakartotinius pažeidimus - atitinkamai 100-2000 litų (dabar - 20-1000 litų) ir 500-8000 litų (100-5000 litų).

Nurodoma, kad dabar sankcijos nėra efektyvios ir atgrasančios, nes realiai žmogus gali atsipirkti sumokėjęs 10 litų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur jūs tas baudas bekelsit.

Kur jūs tas baudas bekelsit.  portretas
Darbo realiai nėra, dar žmonės susiorganizuoja kapeiką ir tą ruošiatės atimt. Brudų brudai-savo tautos priešai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių