Quantcast

Daugiausia darbuotojų trūksta pramonės ir prekybos įmonėms

  • Teksto dydis:

2017 m. antrojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 19,8 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, praneša Lietuvos statistikos departamentas. T.y. laisvų darbo vietų skaičius per šį laikotarpį sumažėjo beveik 1 tūkst.

2017 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2017 m. pirmuoju ketvirčiu, laisvų darbo vietų skaičius sumažėjo beveik 1 tūkst., arba 4,6 proc., palyginti su atitinkamu 2016 m. laikotarpiu, – padidėjo 3 tūkst., arba 17,9 proc.

Laisvų darbo vietų skaičius 2017 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju 2017 m. ketvirčiu, mažėjo beveik visų ekonominės veiklos rūšių įmonėse, daugiausia – 0,3 tūkst. – prekyboje, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos įmonėse bei viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – po 0,2 tūkst.

Daugiausia laisvų darbo vietų 2017 m. antrąjį ketvirtį buvo pramonėje – 4 tūkst. (20,4 proc. visų laisvų darbo vietų), prekyboje – 3,5 tūkst. (17,6 proc.), viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 2,8 tūkst. (14 proc.).

2017 m. antrojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,5 proc. – tai 0,1 procentinio punkto mažiau nei pirmąjį 2017 m. ketvirtį ir 0,2 procentinio punkto daugiau nei prieš metus.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis 2017 m. antrąjį ketvirtį buvo finansinėje ir draudimo veikloje – 3,5 proc., viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 3,3 proc., informacijos ir ryšių įmonėse – 2,8 proc. Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime ir nekilnojamo turto operacijų įmonėse – po 0,4 proc., kitoje aptarnavimo veikloje – 0,7 proc.


Šiame straipsnyje: darbo vietosdarbo rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NE darbuotojų trūksta, o ATLYGINIMŲ!

Kęstas

Kęstas portretas
Visai išmirštanti Lietuva praeina senatvės stadiją: Parduotuvių kasininkes ir automobilių vairuotojus jau pakeičia robotai. Kodėl apie kasininkes ir vairuotojus rašau? Nes šiandien tokiais darbais dauguma Lietuvoje uždirba duoną. Ateities darbuotojams reikia išsilavinimo. Žmonių su išsilavinimu skaičius Lietuvoje katastrofiškai greitai mažėja. Šiemet stojantieji į aukštasias mokyklas iš viso sudarė 21 tūkst. 448 studijų sutartis, pernai jų buvo 23 tūkst. 663. Skirtumas yra 2 tūkst. 215 studentų. Jei taip ir toliau tvarkomės Lietuvoje, tai po dešimt metų nelieka nė vieno studento Lietuvoje. Darbo jėga pradeda dar greičiau senti. Ore pakimba mirties kvapas, kuris visada atsiranda ten, kur gyvena žmonės, nelaikantys šlapimo. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Viskas teisingai

Viskas teisingai portretas
Kur mažiausiai moka, ten daugiausiai trūksta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių