Quantcast

Daugiau šeimų galės gauti vaiko pinigus

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė įstatymo pataisas, kuriomis siekia, kad vaiko pinigus nuo septynerių metų galėtų gauti ne tik gausios šeimos. Pataisose numatyta, jog išmoką gaus visos vaikus auginančios šeimos, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio. Šiuo metu ši suma sudaro 153 eurus.

„Kiekviena vaikus auginanti šeima yra verta deramo valstybės dėmesio, todėl būtina imtis priemonių pagerinti jų finansinę padėtį ir sudaryti sąlygas vaiko išmoką gauti daugiau šeimų. Siekiame išmokos vaikui mokėjimą laipsniškai grąžinti į prieškrizinį lygį“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Pagal dabar galiojančią tvarką į išmoką vaikui nuo septynerių metų šeimos gali pretenduoti tik tuo atveju, jei augina tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui priklauso, jei vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (153 eurai). Įsigaliojus siūlomoms pataisoms, į vaiko pinigus po to, kai vaikui sueina septyneri metai, galės pretenduoti ir tos šeimos, kuriose auga vienas ar du vaikai.

Numatoma, kad 2016 metais išmoką vaikui gaus apie 80,9 tūkst. vaikų, o pritarus siūlomoms nuostatoms, išmoką vaikui papildomai gautų dar apie 54,5 tūkst. vaikų, iš viso – apie 135,4 tūkst. vaikų. Pataisoms įgyvendinti per metus reikėtų apie 8,2 mln. eurų.

Išmokos vaikui dydis priklauso nuo vaiko amžiaus: nuo gimimo iki dvejų metų amžiaus skiriama 28,5 euro dydžio išmoka, o vyresniems vaikams – 15,2 euro.


Šiame straipsnyje: šeimavaikaivaiko pinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu pirmam komentarui

Pritariu pirmam komentarui portretas
Gausi normali šeima , t. y. jei viršija tuos 153 eur vienam asmeniui, neturi jokių šansų gauti nors moralinės paramos iš valstybės. O šios šeimos yra Lietuvos ateitis, bet ministrams dzin. Kodėl? Todėl, kad jie žino, kad atsakingos šeimos bet kokiu atveju pasirūpins savo vaikais. Toks gyvenimas....

reikia

reikia portretas
reikia moketi visiems vaikams , o ne veltedziu ir slepianciu realias pajamas

Kaži

Kaži portretas
kada gausi šeima pagal Pabedinskienę? Pas Blinkevičiūtę mes buvom gausi šeima. Gaudavom netoli 500 Lt. Kubilius savo menkom smegenėlės mus padarė bevaikiais, nes atėmė visus vaikų pinigus.Tačiau socialdemokratai(už kuriuos visada balsavau) šitų nesąmonių neatstatė. Tad Lietuvoje 5 vaikai ne gausi šeima, tai yra valstybei Nulis. Valstybės prioritetas yra nelegaliai dirbantys, dirbantys ant min ar pusės etato, vienišos mamos(ne tikrosios), o tos kur sugyventinių pajamos nesiskaičiuoja, girtuokliai....O ten toli toli visai neįdomūs dirbančių daugiavaikių šeimų vaikai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių