Quantcast

Darbuotojų lojalumo mažėjimas gali tapti iššūkiu darbdaviams

  • Teksto dydis:

Darbuotojų pageidavimų sąrašas vis ilgėja, jie mažiau nerimauja dėl to, kad gali prarasti darbą, o tai reiškia ir sumažėjusį jų lojalumą, rodo tyrimas, kurio rezultatus skelbia "Verslo žinios".

"Kur kas dažniau jie patys priima sprendimą išeiti į kitą darbovietę – net 41 proc. darbuotojų pasiryžę keisti darbą, o 29proc. svarsto galimybę tai padaryti šiemet", – teigia Šiaulių darbo rinkos tyrimą atlikusios bendrovės "Personalo valdymo sistemos" vadovė Sonata Jasėnaitė.

Darbdaviai taip pat aktyvūs – 42 proc. Šiaulių įmonių vadovų yra numatę priimti naujų žmonių. Pasak S. Jasėnaitės, toks tiek darbuotojų, tiek darbdavių aktyvumas primena ikikrizinį laikotarpį.

Kaip vieną dabartinių darbo rinkos tendencijų ji nurodo ypač didelę kaitą tarp jaunimo – įprastai jaunuoliai vienoje įmonėje išdirba ne ilgiau kaip 1-1,5 metų. VŽ cituojami verslininkai taip pat patvirtina, kad su jaunais specialistais dirbti yra palyginti sudėtinga.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad ir ateityje atlyginimas išlieka vienu svarbiausių kriterijų išlaikant darbuotojus. Darbo rinkos tyrime dalyvavo 87 įmonių vadovai ir 256 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
savo darbo galimybes zinau, bet,ne visiem rodau savo sugebejus . Vienas zydelis pasake: Tu zinai kaip daryti ,o jis ne,tai tegu perka is taves tavo sigebejimus,jeigu aisku tu juos jam parduosi.

Paf

Paf portretas
Tegu paverkia tie darbdaviai, as igarsinsiu ju verksma ;)

Aha

Aha portretas
Taip tiems darbdaviams ir reikia, jei penkiasdešimtmečiai jiems jau per seni! Patys prisiprašė. Kažkada už ilgus metus, išdirbtus vienoje darbovietėje, buvo mokami priedai, o dabar ilgiausiai išdirbusimes, sukaupusiems patirtį, kokios lakstantys iš vietos į vietą vaikėzai gal net iki gyvenimo galo nesukaups, atlyginimus mažina, dar pasityčiodami - o kas tave priims, jei išeisi? Tai ir tegu gaudo skrajojantį jaunimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių