Quantcast

Darbo rinka Lietuvoje − lyg išspaustas apelsinas

Grįžti į straipsnį

123

123 portretas
darbo rinka.... kokia cia darbo rinka, asilu ir avinu ieskojimas be teises subliauti, banalu bet pasikartosiu - man kvalifikuotam elektrikui siulo cia valytojos atliginima kai uzsienyje gaunu per menesi puses metu lt pasalpa, ka cia be komentuoti

r

r portretas
Vergai išsilakstė...

Kęstas

Kęstas portretas
Nepotizmas Lietuvoje yra viena iš pagrindinių bėdų. "„Pagrindinės [nepotizmo] problemos Lietuvoje susijusios su įsidarbinimu. Absoliuti dauguma lietuvių teigia, kad nepotizmas, asmeninių ryšių su vadovais turėjimas, yra vienas pagrindinių „laidų“ įsidarbinti.Privataus sektoriaus atstovai mažiau linkę dramatizuoti nepotizmo situacijas, nes savo verslą dažnai kuria įdarbindami sau artimus, pažįstamus žmones, remdamiesi rekomendacijomis." Gabūs žmonės tiesiog priversti išvažiuoti iš Lietuvos, nes čia nėra rimto verslo, yra tik paremtas pigia darbo jėga, o visos šiltos vietelės duodamos saviesiems, todėl ir sukurti ką nors naują neįmanoma. Jei net patys Landsbergiai šeimoje dalinasi Seimo nario, europarlamentaro, konservatorių partijos vedlio vietas bei pensijinių fondų kyšius ir valstybinių įmonių pastatus, tai ką kalbėti apie Lietuvos verslus.

Kęstas

Kęstas portretas
Norint rimtai dirbti, reikia emigruoti. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Kęstas portretas
Kadangi ekonomika tampa sutelkta į žinias, tokių klasterių, kaip Vilnius, Kaunas, Londonas ir Niujorkas, vertė su laiku auga vis daugiau, tačiau šio augimo dividendai yra dalijami neteisingai. Miestų būstų savininkai saugo jų monopolinį pelną, todėl kovoja prieš naujas statybas. Teisinė valstybė yra kolektyvinis siekis, tačiau iš jo daugiausia naudos gauna teisinis elitas.

Kęstas

Kęstas portretas
Iš metropolių elito šaipomasi: "Keistoje viduramžių religijos parodijoje paprasti žmonės yra išrinktieji nusidėjėliai, kuriuos turi valdyti išskirtiniai žmonės". Šie "aglomeracijos pranašumai" turėtų būti atimti. Turto ir žemės nuosavybė turėtų būti apmokestinamos žymiai daugiau, kaip ir didžiausios miestiečių pajamos. Gautos pajamos turėtų būti paskirstytos nacionaliniu lygmeniu. Būtina žymiai daugiau apmokestinti ir bylinėjimosi išlaidas." Valstiečiai Lietuvoje jau pradėjo kai kurias iš čia siūlomų reformų. Būdami valstiečiais, jie turi neblogas galimybes apkarpyti daugelį čia aprašomų kenksmingų Lietuvai vilniečių ir kauniečių privilegijų ir sustiprinti visą lietuvių tautą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Oi

Oi portretas
Tik jau nepaistykit apie "draugiškos darbo aplinkos vyresnio amžiaus darbuotojams kūrimą"! Kai darbdaviams dar penkiasdešimties metų nesulaukęs jau "per senas" esi, tai ne ilginti pensinį amžių reikia, o sumažinti iki tos amžiaus ribos, kuri realiai netrukdo įsidarbinti.

D.

D. portretas
Ne tik darbo rinka bet visa Lietuva − lyg išspaustas apelsinas.

tik

tik portretas
nepudrinkit smegenu didejo tik idomu kaip /pabegeliais ukrainieciais ir baltarusiais.....

manau

manau portretas
Tiesiog darbdaviai vis dar nenori dosniau mokėti savo darbuotojams, ypač provincijoje, iš ten daugiausiai ir išvyksta žmonės.

Galerijos

Daugiau straipsnių